Η πιο δύσκολη δουλειά της Kim Kardashian είναι το «να είναι μαμά»

Οι προκλήσεις της μητρότητας και γιατί την πιάνουν τα κλάματα

Τι κι αν είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη και πολυφωτογραφημένη γυναίκα των τελευταίων δεκαετιών; Τι κι αν ζει σε μια απ’ τις πιο ακριβές περιοχές του Λος Άντζελες, το Καλαμπάσας, και η συνολική της περιουσία ανέρχεται περίπου στο 1,2 εκατομμύρια δολάρια; Η πίεση του να είσαι μαμά φαίνεται να είναι ικανή να «σπάσει» ακόμα και την Kim Kardashian, όπως ανέφερε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της  στο podcast «On Purpose» του Jay Shetty για το περιοδικό People.

 

H 42χρονη σταρ χαρακτηριστικά δήλωσε πως: «Οι μέρες μοιάζουν να είναι μεγάλες και τα χρόνια μικρά», θέλωντας να περιγράψει την εμπειρία της ανατροφής των τεσσάρων παιδιών (North, Saint, Psalm, Chicago) που έχει αποκτήσει μαζί με τον Kanye West.

 

H ίδια συνέχισε σημειώνοντας πως «η ανατροφή των παιδιών είναι το πράγμα που την έκανε να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό της».

 

«Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ», είπε. «Υπάρχουν βράδια που με πιάνουν τα κλάματα πριν κοιμηθώ. Αναρωτιέμαι γιατί δημιουργείται αυτός ο “ανεμοστρόβιλος” στο σπίτι μου. Τι συνέβη μόλις τώρα;»

 

Η Kim μπορεί να θεωρεί πως «το μεγάλωμα των παιδιών είναι πραγματικά δύσκολη δουλειά», η ίδια, όμως τη χαρακτηρίζει ως την πιο σημαντική που της έχει ανατεθεί ποτέ.

 

«Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο μπορώ να το περιγράψω», είπε. “Είναι η  δουλειά με την μεγαλύτερη ανταμοιβή σε ολόκληρο τον κόσμο. Και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σε προετοιμάσει γι’ αυτή. Δεν με νοιάζει πόσο θα περιμένεις για να είσαι έτοιμος. δεν με νοιάζει τι περιμένεις. Δεν θα είσαι ποτέ προετοιμασμένος. “

 

Η ίδια, βέβαια, εξήγησε λίγο αργότερα πως αν και μπορεί να μην είναι κανείς ποτέ πλήρως προετοιμασμένος να γίνει γονιός, η χαρά νικάει την κούραση και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται:  

 

«Τελικά το [η ανατροφή των παιδιών] φέρνεις εις πέρας και είσαι πολύ περήφανος για τον εαυτό σου που το ‘βγαλες», πρόσθεσε. «Και που πέρασε άλλη μια μέρα».

 

Πολλές υπήρξαν, βέβαια, οι αντιδράσεις των ανθρώπων στα social media. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη, πολλοί  υποστήριξαν πως η μητρότητα είναι απαιτητική για όλες τις εργαζόμενες μητέρες, σίγουρα, όμως βοηθάει όταν διαθέτει κανείς τόσα πολλά χρήματα, διασυνδέσεις κι επιρροή όπως η Kim.