Η βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει για πρώτη φορά τους εορτασμούς για τα γενέθλιά της

Για πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην γιορτάσει τα γενέθλιά της με τους καθιερωμένους κανονιοβολισμούς. Ο λόγος είναι η πανδημία του κορονοϊού που έχει τοποθετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στις περισσότερο πληττόμενες χώρες της Ευρώπης.

Τα γενέθλια της βασίλισσας είναι την 21η Απριλίου και μέχρι τώρα συνηθιζόταν να γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς έξω από το παλάτι του Windsor και παρελάσεις, οι οποίες επίσης ακυρώθηκαν των προηγούμενο μήνα. Πέρυσι τα γενέθλια της βασίλισσας γιορτάστηκαν με περισσότερους από από 1.400 αστυνομικούς, 400 μουσικούς και 200 άλογα να παρελαύνουν.

«Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της βασίλισσας με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο αυτόν τον χρόνο εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού» έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος του ITV, Chris Ship, ο οποίος έκανε γνωστή την επιθυμία της βασίλισσας.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι τα φετινά και 94α γενέθλια, η βασίλισσα θα τα γιορτάσει μέσω social media με βιντεοκλήσεις και τηλεφωνήματα που φυσικά θα παραμείνουν ιδιωτικά.

leave a reply

Your Review