Σχεδόν 6 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν από το BBC τη συναυλία One World: Together At Home

Το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής τραγούδησαν live από τα σπίτια τους, στο πλαίσιο της τεράστιας φιλανθρωπικής συναυλίας One World: Together At Home. Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizens με σκοπό να στηρίξουν τους ήρωες των ημερών, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει ακούραστα για την υγεία του πλανήτη. Η Lady Gaga που επιμελήθηκε το all star line-up περιέγραψε αυτή τη συναυλία ως “γράμμα αγάπης για τον κόσμο”.

Η βρετανική εκδοχή του κονσέρτου προβλήθηκε την αμέσως επόμενη μέρα από το BBC και την παρακολούθησαν 5,4 εκατομμύρια θεατές. Σε αυτή τη version συμμετείχαν επιπλέον ο John Legend που τραγούδησε μαζί με τον Sam Smith τη διασκευή του all time classic Stand By Me, του Ben E King και οι Rolling Stones που ερμήνευσαν το You Can’t Always Get What You Want. Ανάμεσα στις υπέροχες στιγμές του κονσέρτου ήταν η ερμηνεία της Taylor Swift στην μπαλάντα της Soon You’ll Get Better, που έχει αφιερώσει στη μητέρα της και η συγκλονιστική διασκευή του The Prayer από τους Lady Gaga, Celine Dion, John Legend και Andrea Bocelli.

Το κονσέρτο είχε διάρκεια 2 ώρες, και μεταξύ άλλων περιλάμβανε ιστορίες-μαρτυρίες από Βρετανούς εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή. Χτες ανακοινώθηκε επίσημα ότι η συναυλία καταφέρει να συγκεντρώσει 127,9 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές. “127,9 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των θυμάτων του COVID-19. Αυτή είναι η δύναμη του One World: #Together At Home”, τουίταρε η Lady Gaga.

Το μεγαλειώδες κονσέρτο θα είναι διαθέσιμο από το BBC iPlayer για 30 μέρες.