O Μάνος Γερακίνης δημιουργός του Ελληνικού οίκου αρωμάτων Manos Gerakinis Parfums παρουσίασε στο Fondazione την σειρά αρωμάτων του

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Fondazione, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά δράση των Les Salons Litteraires στην οποία αναβίωσε δημιουργικά για ακόμη μια φορά η ατμόσφαιρα των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών κάτω από μια σύγχρονη ματιά.

Στον απαράμιλλα εμβληματικό και ιστορικό χώρο του Fondazione / Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, στην καρδιά της Κηφισιάς, ο peripatetic concept maker Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας, Curator / Creative Director Fondazione, υποδέχθηκε τον Μάνο Γερακίνη, δημιουργό του Ελληνικού οίκου αρωμάτων Manos Gerakinis Parfums που έχει σημαντική παρουσία στην υψηλή αρωματοποιία με διεθνείς διακρίσεις στη διάρκεια του 2022 στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ (Top 5 στο Fragrance Foundation UK και αντίστοιχα στο Art & Olfaction Awards US).

Μύηση στο χώρο του αρώματος, τη χαμένη σημασία της όσφρησης, τη δύναμη που έχει στη μνήμη και τον τρόπο που μας επηρεάζει συναισθηματικά πρόσφερε σε μια ξεχωριστή βραδιά ,ο επιτυχημένος θεσμός δράσεων Les Salons Litteraires.

Με τις δράσεις Les Salons Litteraires, το Fondazione υποδέχεται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κοινό μέσα από conceptual βραδιές που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις οποίες αναβιώνουν, με μια σύγχρονη φυσικά ματιά και θεματικούς πυλώνες ανά περίπτωση η μόδα, τα εικαστικά, το θέατρο, ο χορός, η φωτογραφία, το design, η γεύση, το σινεμά, όλες οι πιθανές εκφάνσεις της δημιουργίας.

Γεώργιος Καράμπελλας, Υβόννη Ντόστα και Πλάτων Παπαγιαννόπουλος

Ο Μάνος Γερακίνης μέσα από μια αναδρομή στη δημιουργία του αρώματος από την Κλεοπάτρα και τον Μέγα Αλέξανδρο, στις Βερσαλλίες και από εκεί στους εμβληματικούς οίκους αρωμάτων Guerlain, Chanel αλλά και τις σύγχρονες τάσεις, οδήγησε το κοινό στον μαγικό κόσμο του αρώματος και μύησε το κοινό  στους βασικούς όρους της αρωματοποιίας και τη δομή ενός αρώματος. ¨Το άρωμα,  σημείωσε, είναι μια χαμένη τέχνη όπου αντί για μπογιές ή λέξεις, ο αρωματοποιός μπλέκει συναισθήματα, μνήμες, συστατικά, την ίδια την φύση¨.

Γεώργιος Καράμπελλας και Μάνος Γερακίνης, Founder των Manos Gerakinis Parfums

Οι καλεσμένοι της βραδιάς παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία της αρωματοποιίας μέσα από μια ταυτόχρονη εμπειρία με αιθέρια έλαια και αρωματικές νότες, ενώ παράλληλα μια ιδιαίτερα ξεχωριστή «νότα» στην βραδιά έδωσε η μουσική της hank drum από τον Jonathan Gallison.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν πιστοί λάτρεις του συλλεκτικού αρώματος, εικαστικοί, εκπρόσωποι του χώρου της μόδας αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου όπως και επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Tην ξεχωριστή αυτή βραδιά συνόδευσαν μοναδικά τα cocktails από το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο Single Malt Scotch Whisky στον κόσμο. Κάθε γουλιά Glenfiddich ενσαρκώνει την εμμονή στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και το καινοτόμο πνεύμα.

Το single malt Scotch whisky Glenfiddich, χορηγός της βραδιάς

Manos Gerakinis Fine Luxurier & Founder www.ManosGerakinisParfums.com

FONDAZIONE Βιβλιοθήκη Σ. Λοβέρδου Λ Κηφισίας 256 και Όθωνος, Κηφισιά, 145 62