Οι Ψίθυροι στο θέατρο Δημήτρης Χορν έχουν κάτι να σου πουν

4.2.7

Έχει περάσει ένας μήνας και κάτι από την ημέρα που το έργο της Λίλλιαν Χέλλμαν ανέβηκε -για δεύτερη χρονιά σε νέα θεατρική στέγη- στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Το ότι είναι από τις παραστάσεις που συζητιούνται, μάλλον κάτι σημαίνει. Γι’ αυτό και πήγαμε να το δούμε.

Η Μαρίνα Ψάλτη ως Μαριάν και η Μαρίνα Ασλάνογλου ως Τζέην είναι συνιδιοκτήτριες ενός σχολείου θηλέων. Η Τζέην αποφασίζει να παντρευτεί τον Τζόζεφ, με τον οποίο είναι αρραβωνιασμένοι και αυτό κάνει τη Μαριάν να ζηλέψει. Μια κακομαθημένη μαθήτρια του σχολείου που θέλει να εκδικηθεί τις δασκάλες επειδή την τιμωρούν για τις αταξίες που κάνει, διαδίδει ότι οι δυο γυναίκες έχουν κρυφό δεσμό. Οι φήμες οργιάζουν και το σχολείο κλείνει.

Τι είναι ηθικό και τι όχι; Πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στις ανθρώπινες σχέσεις και πόσο εύκολο είναι να αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα; Το εξαιρετικό καστ μέσα από αναμφισβήτητα καλές ερμηνείες -αν και υπάρχουν ερμηνευτικές στιγμές που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής- σου δίνει την απάντηση σε όλα τα παραπάνω.

Από τις πιο συγκινητικές και δυνατές στιγμές της παράστασης, αυτή που η Μαρίνα Ψάλτη αποφασίζει να κάνει την αποκάλυψή της και bonus της το άκρως λειτουργικό σκηνικό και το φωνητικό σύνολο chores που την «ντύνει» με τον πιο μελωδικό τρόπο.

Εν κατακλείδι, αν και δεν θα λέγαμε ότι είναι μια παράσταση αριστούργημα, είναι σίγουρα μια παράσταση που αξίζει να δεις. Μόνο κάντο άμεσα, γιατί είναι για λίγα Δευτερό- Τριτα ακόμα, καθώς στις 14 Ιανουαρίου τελειώνει.

Παίζουν: Μαρίνα Ψάλτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Βάνα Παρθενιάδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασιλική Κωστοπούλου
και το φωνητικό σύνολο chόrεs. Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00

Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα, τηλ.: 21 1-8005141

leave a reply

Your Review