Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η Ελένη Μενεγάκη φεύγει από την τηλεόραση – και γιατί θα επιστρέψει σύντομα

@elenimenegaki

Η Ελένη, που με ένα ναζιάρικο ύφος μπορεί να εκτοξεύσει τις πωλήσεις ακόμη και από ένα στυλό, δεν μπορεί να συγκεντρώσει υψηλά νούμερα στους πίνακες της AGB. Και για αυτό λένε οι φήμες ότι αποφασίζει να εγκαταλείψει την τηλεόραση. Για να κάνει ή να σκεφτεί το επόμενό της βήμα. Λάθος. Σε μια τηλεόραση που συνεχώς αλλάζει, η Ελένη παραμένει ίδια λόγω ανασφάλειας και λόγω έλλειψης θάρρους να δοκιμαστεί σε κάτι άλλο. Η συνταγή της εκπομπής της, κακά τα ψέματα, έχει αρχίσει να εμφανίζει σημαντικά σημάδια κόπωσης. Το καταλαβαίνει αυτό και η ίδια η Ελένη, απλώς είναι πολύ τυχερή, γιατί ως πρόσωπο -και όχι ως εκπομπή- είναι πολύ ελκυστική διαφημιστικά, με αποτέλεσμα να τοποθετείται και η ίδια ως προϊόν στην εκπομπή της. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο καλοπληρωμένα διαφημιστικά προϊόντα που διαθέτει η Ελλάδα. Τον μύθο που έχει χτίσει γύρω από το όνομά της φαίνεται να τον υπολογίζει πολύ σοβαρά η αγορά. Το κοινό της, από την άλλη, έχει κουραστεί από την εκπομπή που παρουσιάζει και αυτό φαίνεται στους αριθμούς. Η τηλεθέαση της εκπομπής της είναι πια πολύ χαμηλή.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Η Ελένη για έναν και μόνο λόγο θα εγκατέλειπε ένα κανάλι. Και αυτός ο λόγος είναι τα οικονομικά. Λέγεται, ακούγεται και πιθανόν έχει μεγάλη βάση πως το ισχυρό κόψιμο στο κασέ της την οδήγησε να πάρει την απόφαση να αφήσει τον Alpha οριστικά μετά από 15 χρόνια. Σαφώς το ποσό που εικάζεται ότι παίρνει, δηλαδή, εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, αυτήν τη στιγμή δεν πρόκειται να της το δώσει κανένα κανάλι. Όμως, πηγαίνοντας σε άλλο κανάλι αυτομάτως ανανεώνεται η ίδια. Και φυσικά, αν είσαι Μενεγάκη, καλύτερα να πας σε άλλο κανάλι με λιγότερα χρήματα από το να παραμείνεις εκεί που σου μείωσαν το κασέ.

Τώρα, γιατί όλοι λένε ότι θα επιστρέψει στο δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν; Μπορεί η εκπομπή της να είναι κουραστική, αλλά η ίδια δεν έχει τελειώσει ως τηλεοπτικό προϊόν. Αν αποφασίσει να κάνει κάτι διαφορετικό στην τηλεόραση, όπως το να παρουσιάσει ένα show, ενδεχομένως θα είναι μια πολύ σημαντική επανεκκίνηση την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Ως πρόσωπο πουλάει ακόμη πολύ. Επίσης, έχει έναν μοναδικό τρόπο να διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα της και έχει ίσως τον πιο δυνατό λογαριασμό στο Instagram – και για να συντηρηθεί ένας τέτοιος λογαριασμός, οφείλεις και πρέπει να έχεις μια δουλεια. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια εκπομπή.