Πρωινό ξύπνημα: Γιατί το να ξυπνάς νωρίς μπορεί να σε απογειώσει

Αναρωτήθηκες ποτέ ποιο είναι το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων; Αυτή η κρυφή συνταγή που κάνει ορισμένους να είναι πάντα πρώτοι, πάντα στην ώρα τους, πάντα σωστοί επαγγελματίες, πάντα ευδιάθετοι. Λες και έχουν κάνει μια μυστική συμφωνία με τον χρόνο…Λες καιέχουν στην διάθεσή τους περισσότερες ώρες για να οργανώσουν το πρόγραμμά τους.

Ταλέντο, ευστροφία, σωστή διαχείριση χρόνου, καλός προγραμματισμός αποτελούν εκ των πραγμάτων αναγκαία συνθήκη μιας υγιούς και παραγωγικής καθημερινότητας. Kι όσο οι υποχρεώσεις αυξάνουν τόσο προβάλλει επιτακτικά η σημασία της σωστής οργάνωσης και του time management. Πώς όμως είναι δυνατόν να εξοικονομήσουμε χρόνο;

Ο Robin Sharmaστο βιβλίο του, το κλαμπ των 5π.μ., έναν οδηγό πνευματικής διαύγειας και ισορροπημένης ζωής εξηγεί πως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ανά τον πλανήτη ξυπνούν στις 5 το πρωί, ώρα που θεωρείται ιδανική για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του φτάνοντας στο ζενίθ της αποδοτικότητάς του. Μέσα από μια διδακτική και συνάμα ευχάριστη ιστορία δύο καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να ισορροπήσουν στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και των περισπασμών ξετυλίγεται το νήμα μιας επιτυχημένης ζωής. Το πρωινό ξύπνημα γίνεται πολύτιμος αρωγός στον αγώνα κατά του άγχους, των αρνητικών σκέψεων και της ψυχικής φόρτισης.

Το μυστικό βρίσκεται στο ότι ο άνθρωπος που ξυπνά νωρίς το πρωί έχει άπλετο χρόνο να οργανώσει το  καθημερινό του πρόγραμμα αφιερώνοντας περισσότερες ώρες  στον εαυτό του. Τη στιγμή που οι άλλοι κοιμούνται έχει ήδη αρχίσει να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες της καθημερινότητας, γεγονός που συντελεί στην καταπολέμηση του άγχους. Ο άνθρωπος που ξυπνάει νωρίς ξέρει ότι μπορεί να προλάβει τα πάντα χωρίς περιττές βιασύνες. Κι αυτή η αίσθηση τον κατακλύζει με θετικά συναισθήματα, αποδιώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Ο άνθρωπος που ξυπνάει νωρίς μπορεί ευκολότερα να μυηθεί στους κανόνες του wellbeing ακολουθώντας ένα πρόγραμμα πρωινής γυμναστικής, ισορροπημένης διατροφής και ευεξίας. Γιατί η ποιότητα ζωής είναι περισσότερο ζήτημα χρόνου : Όσο περισσότερο χρόνο εξοικονομούμε τόσο ευκολότερα μπορούμε να επιδοθούμε σε δραστηριότητες απαραίτητες για την φυσική ενδυνάμωση και την ψυχική υγεία.

Τέλος, οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς είναι αποδεδειγμένα περισσότερο παραγωγικοί μιας και έχουν περισσότερη ενέργεια και όρεξη για εργασία. Καθώς ξυπνούν νωρίς μπορούν μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης ησυχίας να οργανώσουν τα επαγγελματικά τους σχέδια, να θέσουν προτεραιότητες, να σχεδιάσουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Και κάπως έτσι το πρωινό ξύπνημα ενθαρρύνει την δημιουργική σκέψη ,την αποδοτικότητα στον εργασιακό χώρο και το κέφι για εργασία.

Εσύ τι λες; Δοκίμασε να ξυπνάς δύο ώρες νωρίτερα για έναν μήνα και θα διαπιστώσεις τη διαφορά! Δοκίμασε να ξυπνάς νωρίτερα και θα απογειώσεις τη ζωή σου !

theodoramichaloliakou@gmail.com

by Θεοδώρα K. Μιχαλολιάκου