Προβολή HAU Movie Club: «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου» με την Bette Davis

Το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τη Mooviereel αποτίει φόρο τιμής στην Bette Davis με την ειδική προβολή της ταινίας του Paul Henreid, «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου» (Dead Ringer). Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 19:15 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) με ελεύθερη είσοδο. (Mε σειρά προτεραιότητας)

Στην ταινία η Bette Davis υποδύεται τις δίδυμες αδερφές Edith και Margaret, οι οποίες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Η Edith είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ η Margaret είναι πλέον πλούσια. Μετά από έναν καυγά η Edith θα δολοφονήσει την αδερφή της και θα πάρει τη θέση της στην υψηλή κοινωνία.

Η ταινία ανήκει στα θρίλερ του είδους γκραν γκινιόλ, με την Bette Davis να αποτελεί την βασιλισσα του είδους, ειδικά μετά την επιτυχία της ταινίας του 1962, «Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;» (What Ever Happened to Baby Jane). Είναι βασισμένη στο διήγημα του Ριάν Τζέιμς με τίτλο «La Otra» και διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από τους Άλμπερτ Μπάιχ και Όσκαρ Μιλάρντ.

Στην τανία «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου» είναι η δεύτερη φορά που θα δούμε την μεγάλη ηθοποιό σε διπλό ρόλο, μετά την ταινία παραγωγής 1946, «Κλεμμένη Ευτυχία» (A Stolen Life).

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα