Πώς η πρακτική του mindfulness υπόσχεται να μεταμορφώσει τη ζωή σου

Μήπως αντιμετωπίζεις ένα διαρκές αίσθημα άγχους και πίεσης  στην καθημερινότητά σου ;Μήπως είσαι workaholic; Μήπως νιώθεις ότι δεν προλαβαίνεις να οργανώσεις τις δραστηριότητές  σου ; Μήπως υπάρχουν ώρες της ημέρας που δεν μπορείς κυριολεκτικά να αναπνεύσεις ; Μήπως αναζητάς μερικές στιγμές αποφόρτισης ; Μια μικρή διέξοδο από την γκρίζα ζώνη της καθημερινότητας;

Το meditation και το mindfulness υπόσχονται να μεταμορφώσουν την ζωή σου ! Να απογειώσουν την ημέρα σου ,να αυξήσουν την παραγωγικότητα σου  , να σε βοηθήσουν να φτάσεις στο ζενίθ ευεξίας και ψυχικής υγείας! Προσεγγίζοντας τις καταστάσεις της ζωής την στιγμή ακριβώς που συμβαίνουν όπως επιτάσσει η πρακτική του mindfulness καλλιεργούμε ένα πεδίο ενσυνειδητότητας που επιτρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο παρόν , απαγκιστρωμένοι από σκέψεις , κρίσεις και παρελθοντικές καταστάσεις ή μελλοντικά σχέδια! Μέσω πρακτικών που καλλιεργούν το mindfulness η νόηση  μεταπίπτει σε ένα δημιουργικό πεδίο σκέψης και δράσης που συντελεί στην συναισθηματική και ψυχική ισορροπία , την ψυχική ανθεκτικότητα (psychological resilience) και τη  στοχοπροσήλωση !

Έτσι το mindfulness που εκκινεί από μικρές απλές καθημερινές συνήθειες , όπως ασκήσεις αναπνοής , ασκήσεις αναγνώρισης συναισθημάτων , αισθήσεων και σκέψεων  που μας βοηθούν να είμαστε απόλυτα παρόντες και συμμέτοχοι στα γεγονότα που συμβαίνουν την στιγμή που συμβαίνουν οδηγεί σε ένα μονοπάτι απόλυτης συγκέντρωσης και κατάλληλου προγραμματισμού .

Κατά τον τρόπο αυτό ,το mindfulness αναδεικνύεται σε μια από τις πιο απλές και απαραίτητες μορφές meditation που ωφελούν πολλαπλά τους τρεις πιο σημαντικούς πυλώνες της ζωής : Μέσω της ενσυνείδητης παρατήρησης  μαθαίνουμε να ακούμε τα μηνύματα που μας περνά το σώμα μας , να αναγνωρίζουμε πότε το σώμα μας νοσεί , να κατακτούμε το orientation focus στον επαγγελματικό στίβο και τέλος να δημιουργούμε ανθρωπινότερα σχέσεις μέσω μιας διαδικασίας προσέγγισης συναισθημάτων που καλλιεργείται και ενισχύεται από την τακτική του mindfulness. Όντας απόλυτα παρόντες ως συνομιλητές μπορούμε να προσεγγίσουμε ευκολότερα τους γύρω μας δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστασιάς και εγκαρδιότητας !

Είναι επομένως το mindfulness το απόλυτο κλειδί συναισθηματικής ισορροπίας και προσήλωσης που με απλά βήματα μπορούμε να εξασκήσουμε παραμένοντας απολύτως παρόντες σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας και όχι απλοί θεατές !

ΑΠΟ ΤΗΝ Θεοδώρα K. Μιχαλολιάκου

theodoramichaloliakou@gmail.com