Το Restia Resort, με φόντο το μαγευτικό τοπίο του Αλμυρού και του Ιονίου, επαναφέρει τον επιτυχημένο θεσμό Restia Culinary Soirees, μια γαστρονομική εμπειρία που φέτος εστιάζει στη νοστιμιά της απλότητας, την τοπικότητα και τη δημιουργικότητα. Με τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων σεφ και την επιμέλεια του Executive Chef Μίλτου Αρμένη, το εστιατόριο Pietra υποδέχεται τρεις μοναδικές βραδιές υψηλής γαστρονομίας.
Η ουσία της γεύσης: Τοπικά υλικά, καθαρές τεχνικές
Η φετινή φιλοσοφία των soirees περιστρέφεται γύρω από την απλότητα ως μέσο ανάδειξης της ποιότητας. Η έμφαση δίνεται στις πρώτες ύλες, την καθαρή τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς. Το εστιατόριο Pietra, που τιμήθηκε πρόσφατα στα FNL Best Restaurant Awards 2025, αποτελεί σημείο αναφοράς με μενού εμπνευσμένο από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, και ισχυρές κερκυραϊκές πινελιές.
Πιάτα όπως μοσχάρι ταρτάρ “σαν παστιτσάδο”, ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, μπιανκο με φιλέτο ψαριού και αρνίσιο ραγού με νιόκι πατάτας, συναντούν γλυκά όπως σοκολατένια ναμελάκα με κουμκουάτ και τάρτα βρώμης με αμυγδαλόκρεμα – όλα απολύτως εναρμονισμένα με το περιβάλλον και την εποχή.
Τρεις βραδιές, έξι σεφ, μία εμπειρία
Οι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης & Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές
Οι Restia Culinary Soirees 2025 κορυφώνονται με τρεις ξεχωριστές βραδιές:
-
17 Ιουνίου – Χάρης Νικολούζος (Jerár) & Περικλής Κοσκινάς (Cookoovaya)
Με πιάτα όπως σουπιά στα κάρβουνα με σάλτσα μπουρδέτο, παστιτσάδα κοτόπουλου με νιόκι και πάστα φλόρα με κουμκουάτ. -
23 Ιουλίου – Μανώλης Παπουτσάκης (Pharaoh, Χαρούπι, 10 Τραπέζια) & Μιχάλης Χάσικος (Hasika)
-
21 Αυγούστου – Γιάννης Μπαξεβάνης (ARK) & Γρηγόρης Χέλμης (Μεζέν)
Κάθε δείπνο πλαισιώνεται από ένα αποκλειστικό μενού βασισμένο στις αξίες της ουσιαστικής μαγειρικής, συνοδευόμενο από εκλεκτές οινικές επιλογές.
Μουσική, ατμόσφαιρα και αυθεντική φιλοξενία
Οι βραδιές ολοκληρώνονται με live μουσική που ενισχύει την ατμόσφαιρα και προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία στους επισκέπτες. Η φιλοξενία του Restia, με τον απόλυτο συνδυασμό ηρεμίας, αισθητικής και γαστρονομίας, δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για ένα γαστρονομικό καλοκαίρι στην Κέρκυρα.
Restia : Κέρκυρα l Τ. +30 2663064077 l info@restia-corcyra.com