Σώτη Τριανταφύλλου: “Οι Ελληνίδες μάνες εκτρέφουν άντρες παλιάς κοπής”

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε η Σώτη Τριανταφύλλου στο περιοδικό DownTown και τη Βένια Καραγιάννη, σχολιάζοντας όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από τον χώρο του θεάματος. Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι μια γυναίκα με άποψη που αγαπάς να τη διαβάζεις, είτε στα βιβλία της είτε στα άρθρα της, είτε συμφωνείς μαζί της είτε όχι.

Η γνωστή συγγραφέας, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά σχολίασε και σχετικές δηλώσεις που έκαναν αίσθηση. “Οι Ελληνίδες μάνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εκτρέφουν άνδρες παλιάς κοπής, τους οποίους το αντίστοιχο γαλλικό κίνημα χαρακτηρίζει γουρούνια. Το όριο τίθεται από τη λογική και από τη στοιχειώδη κοινωνική αγωγή. Πώς και πού την παίρνουμε την κοινωνική αγωγή; Στο σχολείο και στο σπίτι, μέσα από την εκμάθηση απλών αξιών ισότητας, σεβασμού, ευγένειας” σημειώνει και συμπληρώνει πως “οι γυναίκες μιλούν τώρα, γιατί τώρα μπορούν να ακουστούν. Και λίγα λένε“.

Η ίδια, ως γυναίκα και ως επαγγελματίας, δεν έχει περάσει από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και εξηγεί: “Ποτέ δε μου αντιμίλησε κανείς, απ΄όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Όταν δε μου φέρονται σωστά, δαγκώνω και φροντίζω να το ξέρουν από πριν. Είμαι αυτή που είμαι, έκανα τη δουλειά μου και δεν κινούμαι καθόλου σε λογοτεχνικούς κύκλους”.