Τετ-α-τετ Σοφίας Μπεκατώρου με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης: “Ξαναβίωσα το τραύμα από την αρχή και έβλεπα εφιάλτες”

H Σοφία Μπεκατώρου, η γυναίκα που με το θάρρος της να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στον χώρο του αθλητισμού άνοιξε τον δρόμο να σπάσει η σιωπή, βρέθηκε καλεσμενη το πρωί της Δευτέρας στο “Happy Day”. Στην εκπομπή βρέθηκε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και υπήρξε μια τετ-α-τετ κουβέντα μεταξύ τους.

Η Ολυμπιονίκης αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι όταν μίλησε γι’ αυτό που της συνέβη, το ξαναβίωσε και θυμήθηκε πάλι όσα την πόνεσαν.

Δυστυχώς πριν από μερικές ημέρες, έπρεπε να ξαναζήσω το γεγονός από την αρχή, έτσι ώστε να υπάρχει πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός που με βίασε να μπορεί να του αφαιρεθεί η άδεια από το να βρίσκεται σε αθλητικούς χώρους. Έπρεπε να ξαναβιώσω το τραύμα από την αρχή, να το περιγράψω με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να αποδείξω με κάποιο τρόπο όλα αυτά που είχαν γίνει. Υφυπουργέ, δε μπορώ να σας κρύψω ότι μετά από αυτό, ήμουν άρρωστη, δύο ημέρες δε μπορούσα να συνέλθω, έβλεπα πάλι εφιάλτες που για χρόνια με καταδίωκαν. Είναι μία κατάσταση, που φυσικά δεν είμαι η μόνη που το ζω, όμως, κάποιος που δεν το έχει περάσει, δε μπορεί να καταλάβει πώς γυρνάς πίσω ξανά, σε μαύρες περιόδους της ζωής σου, φλερτάρεις με την κατάθλιψη ξανά και ξανά. Είναι πολύ δύσκολο να βγεις στην επιφάνεια και να δεις το φως και νομίζω πως κάθε φορά που αναγκάζεσαι να επιστρέψεις πάλι στο γεγονός, έχεις έναν μεγάλο φόβο ότι θα ξανακυλήσεις πίσω είπε χαρακτηριστικά η Ολυμπιονίκης.

 

Μια μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το νομικό πλαίσιο της χώρας για τέτοιες υποθέσεις. Φαίνεται ότι πολλά από τα αδικήματα που έρχονται στο φως έχουν παραγραφεί με αποτέλεσμα να προκαλούνται οργή και αντιδράσεις σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει δικαιοσύνη για τα θύματα και τιμωρία για τους φερόμενους ως θύτες. Στην εκπομπή, ο υφυπουργός μίλησε για το ζήτημα και ο ίδιος εγγυήθηκε ότι εξετάζεται να γίνουν παρεμβάσεις στη νομοθεσία, ώστε τα θύματα κακοποιήσης να έχουν προστασία.

leave a reply

Your Review