Το φετινό Pride Festival θα είναι παγκόσμιο και θα γίνει ψηφιακά. Ποια ημερομηνία ανακοινώθηκε;

Photo by Mick De Paola on Unsplash

Λόγω πανδημίας, και με τα festivals κάθε είδους να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, ήταν και η σειρά των Pride Festivals να ανακοινώσουν ότι δεν θα διεξαχθούν φέτος. Ωστόσο, οι οργανισμοί Pride από διάφορα μέρη του πλανήτη αποφάσισαν να διοργανώσουν μια κοινή ψηφιακή γιορτή και να ορίσουν την 27η Ιουνίου ως Παγκόσμια Μέρα Pride, ώστε να ενωθούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο και να γιορτάσουν το δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους.

Η γιορτή θα κρατήσει 24 ώρες και θα περιλαμβάνει music streaming, performances και ομιλίες από πολιτικούς, όπως ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar. Στόχος του event επίσης είναι να ρίξει φως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέλη της LGBTI+ κοινότητας σε πολλές χώρες, πολλά από τα οποία μεγεθύνθηκαν εξαιτίας του COVID-19.

“Πολλοί άνθρωποι, κυρίως νέοι, χρειάστηκε να επιστρέψουν στα πατρικά τους, όπου ίσως να μην έχουν την υποστήριξη της οικογένειάς τους ή ακόμα και στις γενέτειρές τους, που ίσως είναι πιο συντηρητικές. Κάποιοι από αυτούς ίσως χρειάστηκε να ξανακρύψουν την ταυτότητά τους”, εξηγεί ο Ramses Oliva, o gay trans εκπρόσωπος του ιδρύματος Just LIke Us,  που στηρίζει τους νέους της LGBT+ κοινότητας. “Νομίζω ότι το Pride για πολλούς από εμάς θα είναι μια ευκαιρία να αναπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας τις ταυτότητές μας και το πόσο σημαντικό είναι να συνεχίζουμε να τις γιορτάζουμε, ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς όπως τώρα”, συνέχισε.

Στην 24ωρη παγκόσμια ψηφιακή γιορτή θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 οργανισμοί Pride από όλο τον κόσμο, και ανάμεσά τους και η Γεωργία, που πέρσι είχε γιορτάσει το πρώτο της Pride στην Τιφλίδα, παρά τις απειλές θανάτου που είχαν δεχτεί οι διοργανωτές.

leave a reply

Your Review