Ο Μάρτιος φέρνει στα Vibo Bistrot στη Γλυφάδα και τον Πειραιά μια σειρά από εκλεκτές γευστικές εμπειρίες. Με την έναρξη της Σαρακοστής, τα Vibo ανακοινώνουν τη συνέχεια των «Vibo Wine Stories» με κορυφαία ελληνικά οινοποιεία, καθώς και πολλές επιλογές από νηστίσιμα πιάτα, τα οποία διατίθενται από την Καθαρά Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
«Vibo Wine Stories»: Ανακαλύψτε τους Θησαυρούς του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα Vibo συνεχίζουν να φέρνουν σε επαφή τους οινόφιλους με ξεχωριστά ελληνικά οινοποιεία.
Κτήμα Λυραράκης: 12 & 13 Μαρτίου 2025
Το ιστορικό κρητικό οινοποιείο, γνωστό για την αφοσίωσή του στη διάσωση και ανάδειξη γηγενών ποικιλιών της Κρήτης, παρουσιάζει δύο κορυφαίες ετικέτες του:
-
Λυραράκης RED 2018: Ένας εξαιρετικός ξηρός ερυθρός οίνος ΠΓΕ Κρήτης, αποτελούμενος από 89% Syrah και 11% Κοτσιφάλι. Παλαιωμένος για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, διακρίνεται για το βαθύ ερυθρό χρώμα του και την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε αρώματα σκούρων φρούτων, ανθικών στοιχείων και νότες βιολέτας, ξύλου κέδρου και διακριτικών μπαχαρικών. Πλούσιο και μακρύ στο στόμα, με φρέσκια οξύτητα και πικάντικη επίγευση, συνοδεύει ιδανικά ψητά κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πικάντικα τυριά.
-
Vilana Queen 2022: Ένας κομψός ξηρός λευκός οίνος ΠΓΕ Κρήτης από 100% Βηλάνα, καλλιεργημένη σε υψόμετρο 600 μέτρων. Με αχυρένιο χρώμα, προσφέρει αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων που συνδυάζονται αρμονικά με πράσινες χορτώδεις νότες. Η γεύση του είναι ζουμερή και ελαφρώς κρεμώδης, με ζωηρή οξύτητα και μακρά δροσερή επίγευση. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ποικιλία κρεατικών και θαλασσινών, καθώς και με finger food, σαλάτες και σούπες.
Κτήμα Δερέσκου: 26 & 27 Μαρτίου 2025
Η Οινοποιία Δερέσκου, που από το 1994 ασχολείται με την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, φέρνει στα Vibo τη γεύση και το άρωμα της παραδοσιακής ζώνης αμπελουργίας της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του κτήματος, σε απόσταση μόλις 10 χλμ από τη θάλασσα και σε υψόμετρο 350 μέτρων, απολαμβάνουν ένα ιδανικό μικροκλίμα που επιδρά ευεργετικά στην ποιότητα των σταφυλιών. Αναβιώνοντας τον θρυλικό αμπελότοπο της Μεσσηνίας και του ομηρικού Νέστωρα, το κτήμα θα παρουσιάσει δύο εμβληματικές ετικέτες:
-
Cabernet Sauvignon: Ένας εκλεκτός ερυθρός οίνος με πορφυρό χρώμα και διακριτικά αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών. Κυριαρχούν οι νότες από κεράσι, βατόμουρο, μαύρη σταφίδα, πράσινη και μαύρη πιπεριά, συνθέτοντας έναν χαρακτήρα πλούσιο και πολύπλοκο.
-
Αγριλιά Λευκό: Ένας λευκός οίνος με χρυσαφένιο χρώμα και αρώματα πικραμύγδαλου, μάνγκο και ανανά. Διαθέτει πληθωρικό και γλυκό στόμα με μεγάλο βάθος και πλούτο, που εξελίσσεται σε εντυπωσιακή επίγευση μεγάλης διάρκειας.
Νηστίσιμα Πιάτα με Δημιουργική Προσέγγιση
Από την Καθαρά Δευτέρα (3 Μαρτίου) και καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Vibo Bistrot εμπλουτίζουν το μενού τους με εκλεκτά νηστίσιμα πιάτα. Με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με σύγχρονη ματιά, οι προτάσεις των Vibo αναδεικνύουν τον πλούτο των νηστίσιμων υλικών:
- Σούπα Κολοκύθας: με κολοκύθα, κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και λάδι τσίλι
- Burrata: κρεμώδες τυρί με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης, φουντούκι, ρόκα και ντοματίνια
- Πατζάρι: με αμύγδαλο, βανίλια, μους φέτας, μέντα και γιαούρτι
- Σαλάτα Λαβράκι: με baby gem, ραπανάκι, αγγούρι σε ζύμωση, φινόκιο και τσίλι λάδι
- Αγκινάρες: τηγανητές αγκινάρες με πεκορίνο, γκρέιπφρουτ και Ολλανδέζ
- Μπακαλιάρος: με λαχανικά, μαγιονέζα άγριου σκόρδου, τσιπς μπακαλιάρου και λάδι σχοινόπρασου
- Λαβράκι: με κριθαράκι, ζωμό μάραθου, μυρωδικά και αυγοτάραχο
- Σολομός: με μάραθο, ταραμά και λεμόνι κονφί.
Οι εκδηλώσεις «Vibo Wine Stories» θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στα δύο καταστήματα:
Vibo Γλυφάδας
Vibo Πειραιά