Ξέρεις πώς να καθαρίζεις σωστά τα ρούχα σου από τον κορονοϊό;

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Ένα από τα πράγματα που μας δίδαξε ο κορονοϊός είναι ότι καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, αλλά και σανίδα σωτηρίας. Ξέρουμε πλέον ότι πρέπει να πλένουμε και να τρίβουμε τα χέρια μας επί 20 δευτερόλεπτα. Ξέρουμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε τις επιφάνειες στο σπίτι μας και στον χώρο εργασίας με αντισηπτικά πανάκια, σαπούνια και απολυμαντικά. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να καθαρίζουμε και τα ρούχα μας αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, ο κορονοϊός επιβιώνει στα ρούχα μας από δύο ώρες μέχρι μερικές μέρες, ανάλογα με το ύφασμα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βγάζουμε τα ρούχα που φορούσαμε έξω με το που μπαίνουμε στο σπίτι και να τα βάζουμε κατευθείαν στο πλυντήριο.

Αν πρόκειται να πιάσουμε τα ρούχα κάποιου που έχει ήδη μολυνθεί, θα πρέπει να φοράμε οπωσδήποτε γάντια μιας χρήσης και να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες όπου είχαν ακουμπήσει. Ολοκληρώνουμε με ένα καλό πλύσιμο/τρίψιμο των χεριών μας για 20 δευτερόλεπτα.

Πλένουμε τα ρούχα στο πλυντήριο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία και φροντίζουμε να στεγνώσουν εντελώς. Δεν υπάρχει, πάντως, πρόβλημα να πλένουμε μαζί ρούχα κάποιου που έχει προσβληθεί μαζί με τα δικά μας -να και κάτι καλό. Και το πιο σημαντικό: Μετά από κάθε πλύση, απολυμαίνουμε τον κάδο και τα λάστιχα του πλυντηρίου, ώστε να είναι έτοιμο για τον επόμενο γύρο.

leave a reply

Your Review