Είναι υπερβολή να φοράει η Ελένη Μενεγάκη γάντια στην εκπομπή της;

Η νέα στιλιστική τάση των παρουσιαστών στην τηλεόραση φαίνεται ότι είναι τα πλαστικά γάντια μιας χρήσης. Από την αρχή της εβδομάδας, η Ελένη Μενεγάκη «βγάζει» όλη την εκπομπή της φορώντας γάντια, ενώ το παράδειγμά της ακολουθούν και πολλές άλλες παρουσιάστριες της πρωινής ζώνης. Υπερβολικό μέτρο προφύλαξης ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με τον γιατρό που ρωτήσαμε σχετικά, τα γάντια μιας χρήσης είναι ένα σωστό προληπτικό μέτρο. Ο ίδιος μας εξήγησε: «Είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε. Ο ιός μπορεί να παραμείνει σε μια επιφάνεια για πάνω από τρεις μέρες. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες αυτή τη στιγμή που είναι ασυμπτωματικοί. Σε έναν χώρο όπως ένα τηλεοπτικό πλατό, όπου κυκλοφορούν πάνω από δέκα άτομα, οφείλεις να είσαι προσεκτικός με τους γύρω σου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι σωστά κάνουν οι παρουσιάστριες και φοράνε γάντια. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι αυτό ως μέτρο θα σε προφυλάξει πλήρως απο το να νοσήσεις».

Με απλά λόγια; Ζούμε μια ασυνήθιστη εικόνα για την τηλεόραση, αλλά ζούμε και σε μια ασυνήθιστη ή, μάλλον, πρωτόγνωρη πραγματικότητα.