10 σειρές και ταινίες του Netflix που πρέπει να δεις οπωσδήποτε

Κάθε μήνα, το Netflix ανανεώνει το μενού του, προσθέτονας και αφαιρώντας τηλεοπτικά πιάτα. Ο κατάλογος όμως είναι πάντα τόσο μεγάλος και ποικίλλος, που συχνά χάνεσαι στη μετάφραση αν δεν ξέρεις πού να ψάξεις. Σε περίπτωση που δεν τα έχεις δει ακόμα, όμως, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο Netflix δέκα διαμαντάκια που αξίζει να τους αφιερώσεις τον χρόνο σου.

1. Dead to Me

Το δεύτερο season της σειράς έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαΐου. Θέμα της είναι η ισχυρή φιλία ανάμεσα σε δύο γυναίκες, που τις υποδύονται η Christina Applegate και η Linda Cardellini. Το IMDb τους έχει δώσει ένα γενναιόδωρο 8.1.

2. Magic for Humans

Από τις 15 Μαΐου προβάλλεται το τρίτο season της σειράς, με πρωταγωνιστή τον μάγο και κωμικό Justin Williams, που κυκλοφορεί στους δρόμους και κάνει τα μαγικά του. Το IMDb αποφάνθηκε ότι τα τρικ του αξίζουν ένα 7.1.

3. The Sinner 

Αν και δεν είναι Netflix original (είναι παραγωγή του USA), είναι από αυτά που θέλεις να δεις, ειδικά αν σου αρέσουν οι σειρές με εγκλήματα, Το The Sinner είναι μια ανθολογία από ιστορίες στις οποίες δύο ντετέκτιβ εξερευνούν τους λόγους που συνηθισμένου άνθρωποι κάνουν βίαια εγκλήματα. Το τρίτο season έχει ήδη βγει, αλλά δεν κυκλοφορεί ακόμα στο Netflix. Μπορείς να ξεκινήσεις την καριέρα σου με τα πρώτα δύο όμως. 8.0 στο IMDb.

4. Waco

Συγκλονιστική σειρά βασιμένη σε αληθινή ιστορία, που έμεινε γνωστή ως Σφαγή του Γουάκο. Το 1993, το FBI περικυκλώνει ένα ράντσο στην περιοχή Γουάκο του Τέξας, στην οποία έχουν κλειδωθεί ένας αρχηγός αίρεσης, ο David Koresh και οι οπαδοί του. Η σέκτα, που ονομάζεται Davidian, κατηγορείται για τη συσώρρευση όπλων και αυτός είναι ο λόγος που το FBI απαιτεί να κάνει έρευνα. Οι Davidians αρνούνται και ακολουθεί ανταλλαγή πυροβολισμών που καταλήγει στον θάνατο τεσσάρων πρακτόρων. Στα είπα όλα; Άλλο να τα διαβάζεις, άλλο να τα παρακολουθείς. 7.9 στο IMDb.

https://www.youtube.com/watch?v=XYGzRB4Pnq8

5. Ex Machina

Αν δεν έχεις αυτή την εξαιρετική ταινία του 2014, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Υπόθεση; Ένας νεαρός προγραμματιστής συμμετέχει σε ένα πρωτοποριακό πείραμα στη συνθετική νοημοσύνη, αξιολογώντας τις ανθρώπινες ιδιότητες ενός πολύ προηγμένου ανθρωποδειδούς. Η επιτυχία της ταινίας ήταν τέτοια, που ο δημιουργός της, ο Alex Garland, τη μετέφερε και στην τηλεόραση ως μίνι σειρά, το Devs, που προβάλλεται όμως από το Hulu. Η ταινία έχει 7.7 στο IMDb (και η σειρά 7.8).

6. Unbelievable

Άλλη μια αληθινή ιστορία γίνεται θέμα μιας εκπληκτικής σειράς, που το IMDb την κέρασε ένα 8.4. Μια έφηβη κατηγορείται για τους ψεύτικους ισχυρισμούς της ότι έπεσε θύμα βιασμού. Παρακολουθούμε τη δική της ιστορία, αλλά και των δύο γυναικών ντετέκτιβ που αναζητούν την αλήθεια. Σκληρό και δύσκολο, αλλά αξίζει να το δεις.

7. Marcella

Αν και μετράει ήδη τρία seasons, έχοντας πρωτοσκάσει μύτη το 2017, ίσως δεν έχει λάβει την προσοχή που του άξιζε. Η Anna Friel υποδύεται μία ντετέκτιβ, που είχε παραιτηθεί από την αστυνομία για να ασχοληθεί με την οικογένειά της. Ο άντρας της όμως την εγκαταλείπει έτσι κι αλλιώς, κι εκείνη καλείται να επιστρέψει στο πόστο της για να διελευκάνει ένα έγκλημα που παραδόξως της φαίνεται πολύ οικείο. 7.4 στο IMDb.

8. Godless

Γουέστερν μίνι σειρά, με εξαιρετικό cast (Jack O’Connell, Michelle Dockery και Jeff Daniels μεταξύ άλλων), καλογυρισμένη και συναρπαρστική από το πρώτο μέχρι το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο. Παραγωγή του 2017 να σημειώσουμε επίσης, οπότε αν δεν την έχεις δει ακόμα, βάλτην στη λίστα σου. 8.3 στο IMDB, μόνο αυτό σου λέω.

9. Extraction

Αν αγαπάς τα action movies, την περιπέτεια και το αίμα που ρέει άφθονο και κυρίως αν είσαι fan του Chris Hemsworth και των κοιλιακών του, βάλε στη λίστα σου κι αυτή την ταινία, που είναι παραγωγή του Netflix. Κακούλι δεν το λες, και έχει πάρει ένα 6.8 από το IMDb.

10. Fun with Dick and Jane

Ταινία του 2005, με τον Jim Carrey και την Tea Leoni να υποδύονται ένα ζευγάρι που, αφού χάνει τα λεφτά του μετά από μια σειρά από λάθη, το ρίχνει στο έγκλημα. Και κωμωδία και έγκλημα και Carrey, αν είναι από τους αγαπημένους σου, και ένα συμπαθητικό 6.2 από το IMDb. Μια χαρά για ένα χαλαρό βράδυ που μυρίζει καλοκαίρι.

leave a reply

Your Review