Λείπει η Κατερίνα Καινούργιου από την τηλεόραση;

Μόλις ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να επιστρέψει η εκπομπή της, από την επόμενη βδομάδα. Ήδη εξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας που θα πάρουν για να μπορούν οι συντελεστές να είναι ασφαλείς.

Φωτoγραφία: Κοσμάς Κουμιανός

Το ερώτημα του τίτλου είναι φυσικά συμβολικό. Στην ουσία, αναρωτιόμαστε αν λείπει η ψυχαγωγία από την τηλεόραση αυτές τις μέρες ή, έστω, αν χωράει. Η απάντηση είναι μάλλον ναι. Λένε ότι τα θαύματα και οι ειδήσεις κρατάνε το μάξιμουμ τρεις μέρες. Όμως, ζούμε σε εποχές που οι ειδήσεις αλλάζουν με ταχύτητα σίριαλ επιστημονικής φαντασίας και η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Νέες τηλεοπτικές συνήθειες αναδύονται.

Από την Κυριακή ο ANT1 αλλάζει το πρωινό του πρόγραμμα για να μεταδώσει θρησκευτική λειτουργία και το ίδιο συζητιέται σε άλλα δύο κανάλια – κάτι που μέχρι τώρα έκανε μόνο η ΕΤ2. Το 40% του πληθυσμού δουλεύει από το σπίτι του και αυτό σημαίνει πως η τηλεόραση έχει γίνει η γέφυρα, ή μάλλον το παράθυρό του με τον έξω κόσμο. Το πρωί ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί, αλλά τις τελευταίες μέρες ανεβαίνουν και τα νούμερα της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Σαφώς και η Σταματίνα με την ειδησεογραφία ασχολείται, αλλά με πιο ελαφρύ περιτύλιγμα.

Από τα μεγάλα χαρτιά της ψυχαγωγίας, στα κανάλια μόνο η Ελένη Μενεγάκη έχει μείνει μάχιμη. Και αυτή για μία ακόμη βδομάδα. Η ψυχαγωγία δεν έχει πεθάνει. Απλώς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το να επιστρέψει η Κατερίνα Καινούργιου στο πρόγραμμα μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι. Είναι σαν μια επιστροφή στην κανονικότητα. Άλλωστε, στο τέλος της μέρας, δηλαδή μετά τις 9 το βράδυ, ο κόσμος αγνοεί πλήρως τις ειδήσεις, όπως δείχνουν οι τηλεμετρήσεις: τα δύο πρώτα προγράμματα σε τηλεθέαση στο γενικό κοινό από την προηγούμενη Δευτέρα, όταν εδραιώθηκε ουσιαστικά η απαγόρευση των μετακινήσεων, είναι το MasterChef στο Star και το σίριαλ του Ανδρέα Γεωργίου στον ΣΚΑΪ, οι 8 Λέξεις. Δηλαδή, δύο προγράμματα που δεν παίζουν σε επανάληψη, αλλά συνεχίζουν κανονικά. Η Κατερίνα Καινούργιου, λοιπόν, μάλλον επιστρέφει τη Δευτέρα, και αυτό μόνο κακό δεν ακούγεται.

leave a reply

Your Review