3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν χρησιμοποιείς γάντια μιας χρήσης

Photo by Clay Banks on Unsplash

Ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν την επιστροφή στην κανονικότητα, βλέπουμε τον περισσότερο κόσμο να βρίσκεται σε φρενίτιδα, ώστε να προλάβει να εξασφαλίσει μάσκες και γάντια για να είναι όσο πιο προστατευμένος γίνεται όταν θα επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν, ότι τα γάντια δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το καλό πλύσιμο των χεριών και μπορούν μάλιστα να δώσουν μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Τονίζουν ακόμη, ότι αν δεν γίνει σωστή χρήση των γαντιών, μπορεί να έχουμε ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αντί να μας προστατεύσουν δηλαδή από τον ιό, να συμβάλλουν στην εξάπλωσή του.

Η νούμερο 1 συμβουλή που έχουν να δώσουν οι ειδικοί για τη σωστή χρήση των γαντιών είναι το να τα αλλάζουμε συχνά. Εξηγούν ότι όσο σημαντικό είναι είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών, άλλο τόσο σημαντική είναι η συχνή αλλαγή των γαντιών.

Εξηγούν ακόμη, ότι δεν υπάρχει λόγος να φοράμε γάντια σε μέρη που δεν ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο. Όπως για παράδειγμα μέσα στο αυτοκίνητο. Πριν μπείτε λοιπόν στο αυτοκίνητο, αφαιρέστε με ασφάλεια τα γάντια και πετάξτε τα στον πιο κοντινό κάδο απορριμάτων και μόνο εκεί. Η ακατάλληλη απόρριψη γαντιών σε δημόσιους χώρους αποτελεί μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία, τονίζουν οι ειδικοί.