Ντοκουμέντο: Το σοβαρό ατύχημα της Αλίκης που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπεσε με το ασανσέρ από τον πρώτο όροφο 37 χρόνια πριν. Φωτογραφικό αρχείο του Λευτέρη Λαμπράκη

Ήταν Δευτέρα 11 Απριλίου του 1983, όταν μεγάλη απογευματινή εφημερίδα κυκλοφόρησε στα περίπτερα με πρωτοσέλιδο τη λαμπερή πρωταγωνίστρια και τίτλο: «Η Βουγιουκλάκη έπεσε από τον πρώτο όροφο».

«Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που είδε τον χάρο με τα μάτια της, όταν έσπασε το συρματόσκοινο του ασανσέρ του σπιτιού της, την ώρα που ήταν η ίδια μέσα. Ασυγκράτητος ο θάλαμος έπεσε μέσα στο “πηγάδι” με ταχύτητα ελεύθερης πτώσης. Αποτέλεσμα, η Αλίκη, όπως ακόμα και δυο συνεπιβάτες, να χτυπήσει. Από το πέσιμο η δημοφιλής σούπερ σταρ έπαθε μετατόπιση σπονδύλου», εξηγούσε το άρθρο, συνεχίζοντας: «Η Αλίκη γλίτωσε, όπως έλεγαν τεχνικοί εμπειρογνώμονες, επειδή το ατύχημα συνέβη όταν ο θάλαμος βρισκόταν στον πρώτο όροφο. Η ίδια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Αν έσπαγε το συρματόσκοινο στο τέταρτο πάτωμα όπου μένω, θα είχα σκοτωθεί”. Η δοκιμασία του ατυχήματος παρατάθηκε επί μια ώρα περίπου, όσο η Αλίκη έμεινε τσακισμένη και παγιδευμένη μέσα στον θαλαμίσκο. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε θυρωρός στην πολυκατοικία της Στησιχόρου. Και παρά τους φρικτούς της πόνους, βρήκε τη δύναμη να κραυγάζει, ζητώντας βοήθεια για 25 λεπτά περίπου. Τελικά τις φωνές της άκουσαν οι πυροσβέστες Απόστολος Βέτσικας και Γιώργος Τσακανίκας που έσπευσαν από τον σταθμό πυροσβεστικής (απέναντι από το σπίτι της Αλίκης) και την ελευθέρωσαν. Το ατύχημα συνέβη την περασμένη Παρασκευή και την επομένη ο δικηγόρος της Βουγιουκλάκη, ο κύριος Ν. Φίφης, κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων που διαχειρίζονται τα θέματα της πολυκατοικίας. Στο παρελθόν είχε συμβεί ανάλογο ατύχημα στο ίδιο ασανσέρ. Τότε θύμα ήταν ο βουλευτής Αθηνών κύριος Πλυτάς».

 

leave a reply

Your Review