Λουέλα & Κρουέλα

Οι δύο φίλες σε νέες περιπέτειες

Εικονογράφηση Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

– Τι κάνεις, αγαπημένη μου φίλη;

– Προσπαθώ, όπως όλες μας, να μπω σε ένα γιορταστικό κλίμα. Είμαι στις επάλξεις για τις γιορτές. Ετοιμάζομαι για την κατάθλιψη που έρχεται, τις συναντήσεις με τους συγγενείς, τα άπειρα φαγητά, τα περιττά κιλά, τα χαρούμενα παιδάκια στους δρόμους, όλη αυτή την καταναγκαστική ευτυχία.

– Εγώ είμαι σε γιορταστική διάθεση. Έχω δει Βίσση και Φουρέιρα ν’ ανάβουν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γειτονιές της Αθήνας. Όλη η Αθήνα μια πίστα. Κάθε δέντρο και μια συναυλία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάθε πλατεία ένας τραγουδιστής ανάβει και ένα δέντρο.

– Είναι για να μπει στους ανθρώπους το πνεύμα των Χριστουγέννων.

– Πιο πιθανό είναι να μπει στους ανθρώπους το πνεύμα του Καρβέλα και του Φοίβου παρά των Χριστουγέννων.

 

– Πώς είναι η φετινή σεζόν σε θέατρα και μουσικο-σχήματα; Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα τώρα που φτάσαμε στη μέση;

– Όλα είναι κουλά και δυσοιωνισμένα. Τα θέατρα δεν έχουν πάρει φόρα, τις Πέμπτες για την ακρίβεια παίζουν τα περισσότερα με άδεια καθίσματα, τα μπουζούκια, από Παρασκευή και Σάββατο, δουλεύουν πια μόνο Σάββατο και γενικά υπάρχει μια αμηχανία, μια απροθυμία του κόσμου να βγει και να μπει σε μια αίθουσα, να πληρώσει για να δει και να πιει για τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

– Καλά, κάποιοι λένε ότι φταίνε οι Άγριες Μέλισσες. Δηλαδή, που ο κόσμος ξανα-άνοιξε την τηλεόραση. Άλλοι λένε ότι φταίει ο Joker που ο κόσμος πήγε σινεμά και άλλοι ο καιρός.

– Και το Master Class που παίζει η Ναυπλιώτου, ή ο Ρινόκερος που παίζει ο Σερβετάλης, ή το Μάμα Ρόζα με τη Βίκυ Σταυροπούλου, ή το έργο του Καπουτζίδη γιατί έχουν απανωτά sold-out;

– Αυτό σου λέω, κούκλα μου. Υπάρχουν εξαιρέσεις που πηγαίνουν καλά, αλλά στο σύνολο όλα είναι χάλια. Η εικόνα είναι απογοητευτική. Άσε που τώρα που έχει κοπεί και το κάπνισμα, έχουν κοπεί και πολλές κρατήσεις και από clubs και εστιατόρια.

– Καλά, είναι μια μεταβατική περίοδος. Ο άνθρωπος είναι το πιο προσαρμοστικό ζώο. Θα μάθει να πηγαίνει κάπου και χωρίς να καπνίζει.

– Ναι, αλλά η προσαρμογή θέλει χρόνο και η σεζόν αυτή μπορεί να πάει χαμένη.

– Πάντως, ακόμη και τα μεγάλα ονόματα, όπως Ρέμος και Βανδή, δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ μόλις άνοιξε και η Καίτη Γαρμπή. Έχουμε μπροστά μας καιρό.

 

– Στα κανάλια τι γίνεται;

– Και εκεί επικρατεί αναταραχή. Τον Γενάρη έχουμε restart της σεζόν με γρήγορα βήματα.

– Τι ξεκινάει;

– Καταρχάς, το My Style Rocks αμέσως μετά τις γιορτές. Για την ακρίβεια, το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη θέλουν να είναι στον αέρα, με Κουδουνάρη, Κατσαΐτη, Γαβαλά και συζητάει και η Κάτια Ζυγούλη για την κριτική επιτροπή.

– Τι εννοείς «συζητάει»;

– Έχει κάνει ραντεβού, έχει μπει σε meeting, αλλά δεν έχει βγει συμπέρασμα για το αν θα είναι ή όχι.

– Παρουσιάστρια ποια θα είναι;

– Σε συζητήσεις είναι η Δούκισσα Νομικού και η Ευαγγελία Αραβανή, με επικρατέστερη τη δεύτερη, γιατί η Δούκισσα, με δύο μωρά στο σπίτι, δεν μπορεί κάθε μέρα, επί τρεις ώρες, να μιλάει για ρούχα και καλιαρντά. Είναι μανούλα.

– Αχ, δεν μπορώ τις μανούλες, ανακατεύομαι.

– Και τα τηλεπαιχνίδια του Λιάγκα και του Σάκη Τανιμανίδη τι θα τα κάνουν;

– Έχουν γυρίσει τα 100 επεισόδια που έχουν συμφωνήσει με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα στο εξωτερικό και κάποια στιγμή που θα βρεθεί ελεύθερος τηλεοπτικός χρόνος θα προβληθούν. Δηλαδή, ποτέ.

– Εσπευσμένα βγαίνει τέλος Γενάρη και το Your Face Sounds Familiar και όλος ο ANT1 δουλεύει μέρα νύχτα. Τελείωσε και το The Final Four με συνοπτικές διαδικασίες και η Ζέτα Μακρυπούλια αναζητάει να ξεκουραστεί και να σκεφτεί το επόμενο βήμα της, γιατί τίποτα εκτός από το Ρουκ Ζουκ δεν τής έχει βγει τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

– Γιατί το λες αυτό;

– Τον τελευταίο καιρό, όποτε βλέπει κάμερα, είναι σαν να έχει μόλις βγει από πυρηνικό ατύχημα και μένει βουβή και άλαλη.

– Φάση είναι, θα της περάσει.

– Επίσης, στο Big Brother 2019 -που θα γυριστεί στα studio του Καραγιάννη, εκεί όπου η Αλίκη γύριζε το Πιο Λαμπρό Αστέρι στα 60s, αλλά γυρίστηκαν και όλα τα Fame Story στα 00s- κατά 99% θα έχουν τη φωνή του Μικρούτσικου.

– Και ποιος θα το παρουσιάζει;

– Εκεί υπάρχει μια δυσκολία. Για την ακρίβεια, είναι στο σημείο μηδέν. Δηλαδή, δεν έχουν σκεφτεί κανέναν ικανό.

– Και πότε θα βγει;

– Η αρχική σκέψη ήταν για τα μέσα Μαρτίου, αλλά θα προσπαθήσουν να το βγάλουν την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη.