Πώς να περάσεις καλύτερα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα ρομαντικό μενού σε ένα σούπερ hot εστιατόριο και ένα late night event με θέμα τα φιλιά θα κάνουν αυτή τη μέρα ακόμα καλύτερη.

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Mono Wine Restaurant

Για ερωτευμένους ή για ανθρώπους που θέλουν να ερωτευτούν, το cosy fooodies’ spot του Βασίλη Βασιλείου και της Γιώτας Βαμβακά έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό αγιοβαλεντίνικο μενού έξι σούπερ γευστικών πιάτων (45 ευρώ το άτομο), που κυριολεκτικά απογειώνονται αν τα συνδυάσεις και με wine pairing έξι εκλεκτών κρασιών (επιπλέον χρέωση 25 ευρώ το άτομο). Το μενού τα έχει όλα: Και όσπρια (Τραγανό μπισκότο ρεβιθιού με καπνιστή πέστροφα στιφάδο. Ταιριάζει άψογα με ένα ισπανικό brut). Και σούπα (Βελουτέ γλυκοπατάτας με μπέικον πάπιας και πορτοκάλι, κρουτόν αρωματισμένα με φασκόμηλο. Συνδυάζεται με ένα Βιονέ από τον Ροδανό). Και ψάρια (Λαβράκι σασίμι με αυγοτάραχο και ακτινίδιο. Ταιριάζει με ένα Σοβινιόν από τη Δομικό). Και ραβιόλια (Ραβιόλια με κολοκύθα, αγριογούρουνο φιλέτο με γλάσο μίσο και πικραμύγδαλα. Πάει ωραία με μια Μαλαγουζιά από την Αττική). Και κρέας (Black Angus beef shoulder tender bourguignon, πουρές πατάτας με τρούφα και φασολάκια. Ταιράζει με ένα κρητικό Κοτσιφάλι). Γλυκός επίλογος με τάρτα με παρφέ κόκκινων φρούτων και ινδοκάρυδου, αφρός τσιχλόφουσκας. Θα το συνδυάσεις με ένα υπέροχο γαλλικό ροζέ

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλατεία Μητροπόλεως, τηλ.: 210-3226711

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Κι αφού φάτε και πιείτε, θα συνεχίσετε τη βραδιά σας στο late night event Let’s Be Late! Let’s Be Kissed! που στήνεται στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Η εκδήλωση τα έχει όλα: Και kissing booths, και speed dating sessions, και ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, και πάρτι με DJ set για να συνεχίσετε να φιλιέστε ενώ χορεύετε (από τις 8μ.μ. έως τη 1 π.μ.).

Πειραιώς 110, Γκάζι, τηλ.: 213-0109300