5 σειρές που μπορείς να δεις στα γρήγορα μέσα στον Ιανουάριο

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να περάσεις μέρες ολόκληρες μπροστά στην οθόνη

Οι περισσότεροι από εμάς, μέσα στις γιορτές δεν πήγαμε πουθενά, δεν κάναμε τίποτα άξιο να μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια, μπορέσαμε, ωστόσο, να αφιερώσουμε λίγο από τον άπλετο χρόνο μας στην παρακολούθηση σειρών. Φυσικά, όμως, υπάρχουν και οι άλλοι, εκείνοι που ακόμη και τώρα δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και γι’ αυτό τους αγαπάμε διπλά και αξίζουν τον θαυμασμό και την προσοχή μας. 

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και εκείνοι δεν θέλουν να αφιερώσουν ένα απογευματάκι σε μια σειρά που να αξίζει πραγματικά τον κόπο, αλλά να μην τους αναγκάσει να δεθούν για πάντα με τον καναπέ τους, ούτε να δεσμευθούν για κάτι περισσότερο από μία μέρα. Άντε δύο. 

Γι’ αυτούς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις πιο “μπαμ – μπαμ” σειρές του NETFLIX που και με ταινία μοιάζει το αποτέλεσμα και μπορείτε να τις δείτε σε μια μέρα, έτσι σαν μια μικρή ωδή στο binge watch που καθόλου δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα σας. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Fargo: Το αριστούργημα των αδελφών Κοέν που ναι μεν έχει αρκετές σεζόν, αλλά η πρώτη τα “σπάει” και κυρίως μιλάμε για αυτοτελείς ιστορίες που μπορείτε να δείτε όπως και όποτε θέλετε. Ναι, εντάξει κάθε χαρακτήρας εμπλέκεται και με κάποιο τρόπο χωράει και στο παρακάτω της υπόθεσης, αλλά το θέμα είναι ότι δεν χάνεται τίποτα, αν δεν το δείτε με λογική σειρά. 

Το Γκαμπί της Βασίλισσας: Για δες καιρό που βρήκαμε να μιλήσουμε για το σκάκι και να μας αρέσει κιόλας. Η Anya Taylor Joy ευθύνεται γι’ αυτό και για τη φρενίτιδα που έχει προκαλέσει σε τηλεθεατές ανά τον πλανήτη. Η τηλεοπτική αφήγηση που λίγο θυμίζει ταινία, τα σχετικά σύντομα επεισόδια που δεν πλατειάζουν, η πλοκή και σίγουρα τα υπέροχα κοστούμια θα σας καθηλώσουν για ένα απογευματάκι -και κάτι παραπάνω- και δεν θα το καταλάβετε. 

Black Mirror: Όσοι αγαπούν την τεχνολογία, αλλά και τους προβληματισμούς που αυτή γεννά -για το ψηφιακό μπούλινγκ, για το κατά πόσο μας ωφελούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και άλλα τέτοια- θα λατρέψουν τη σειρά και ο χρόνος θα περάσει νεράκι, όπου αρκετές φορές θα μαζεύετε τα σαγόνια σας από το πάτωμα. 

Ethos: Λίγα και μικρά επεισόδια για να γίνει απολύτως σαφές ότι τουρκική τηλεόραση σίγουρα δεν σημαίνει μόνο γκλαμουριά, ωραίες γυναίκες και ακριβά θέρετρα. Σημαίνει και άλλα πράγματα (βασικά σημαίνει κυρίως αυτά) και επειδή επιτέλους μία τουρκική σειρά λέει την αλήθεια για την κατάσταση στην Τουρκία σήμερα, θα κολλήσετε ανεπανάληπτα και ούτε θα καταλάβετε πώς από το πρώτο επεισόδιο φτάσατε στο τελευταίο, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Σουίτα 2806: Πώς ο άλλοτε παντοδύναμος Ντομινίκ Στρος Καν έφτασε να “ξηλώνεται” από πρώτο βιολί του ΔΝΤ και να βλέπει την πολιτική του καριέρα και τη ζωή του να καταστρέφεται, ύστερα από την τρομερή καταγγελία μίας καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει; 4 επεισόδια – σφηνάκια επιχειρούν να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την άγρια ημέρα πριν από 11 χρόνια που άλλαξε τη ζωή δύο ανθρώπων και ενδεχομένως και την παγκόσμια οικονομία. Σε κάθε περίπτωση το… ντοκιμαντέρ λειτουργεί ως πρόλογος των αποκαλύψεων που θα κάνει ο ίδιος ο Στρος Καν σε λίγους μήνες από τώρα και σε μια σειρά – αφιέρωμα του Netflix.