Άλλες τέσσερις γυναίκες κατηγορούν τον Weinstein για βιασμό. Το #metoo συνεχίζεται

Photo by David Shankbone

Τα σεξουαλικά εγκλήματα του Harvey Weinstein δεν έχουν έχουν ακόμα καταγραφεί στην πληρότητά τους. Άλλες τέσσερις γυναίκες κατέθεσαν πρόσφατα μηνύσεις εναντίον τού άλλοτε κραταιού κινηματογραφικού μεγαλοπαραγωγού για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Η μία από αυτές ήταν μόλις 17 ετών την εποχή που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Weinstein, το 1994. Σύμφωνα με τη ίδια, εκείνη την εποχή προσπαθούσε να ξεκινήσει καριέρα στη showbiz και ο Weinstein ήταν πρόθυμος να τη βοηθήσει αν κι εκείνη θα ήταν πρόθυμη να περάσει από το κρεβάτι του. Οι άλλες τρεις υποθέσεις αφορούν τις χρονολογίες 1984, 2008 και 2013. Τον προηγούμενο μήνα, ο Weinstein είχε φορτωθεί με άλλη μία μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση.

Στην πιο πρόσφατη μήνυση, εκτός από τον Weinstein, κατηγορούνται και η Disney και η Miramax, γιατί “γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο Harvey Weinstein είχε τάση να διαπράττει σεξουαλικά παραπτώματα και θα χρησιμοποιούσε τη θέση και την εξουσία του για να παρασύρει τις ενάγουσες και άλλες παρόμοια επίδοξες γυναίκες ηθοποιούς σε διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχείων, γραφεία κ.λπ. υπό το πρόσχημα της συζήτησης επιχειρηματικών ευκαιριών, ώστε να τις παρενοχλήσει σεξουαλικά, χτυπήσει, επιτεθεί και βιάσει”.

Ο Weinstein τον Φεβρουάριοι καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση και τώρα εκτίει την ποινή του. Ωστόσο, καθώς προοδευτικά αυξάνονται οι μηνύσεις εναντίον του, αυτά τα 23 χρόνια ίσως προοδευτικά αυξηθούν επίσης. Πόσα ακόμα στόματα όμως παραμένουν κλειστά -και τι περιμένουν για να ανοίξουν;

leave a reply

Your Review