Ένας «αόρατος επισκέπτης» γεμάτος τηλεοπτικό μυστήριο

Αν ψάχνεις μια ταινία με απρόβλεπτο τέλος, δες οπωσδήποτε το Contratiempo στο Netflix. Ο ελληνικός τίτλος είναι «Αόρατος Επισκέπτης» και, όχι, δεν πρόκειται για τον κορονοϊό! Από τη Σταυρίνα Δρακωνάκη

Με πρωτότυπο –ισπανικό– τίτλος Contratiempo, ο Αόρατος Επισκέπτης είναι μια ταινία που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κλισέ ή αναμενόμενη. Το ισπανικό θρίλερ  μυστηρίου, που είναι διαθέσιμο στο Netflix, έχει μια ιδιαίτερη πλοκή, με καταιγιστικές εξελίξεις που θα σε κάνουν να το παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα. Πρόκειται για έναν γρίφο ο οποίος θα δυσκολέψει ακόμα και τους πιο γερούς λύτες. Διαδοχικά flash back και πολλές ανατροπές θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και θα σε κάνουν να αναθεωρείς κάθε λεπτό αυτό που βλέπεις, καθώς το όριο ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα είναι πολύ λεπτό.

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο Adrian Doria (Mario Casas), ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αντικρίζοντας το πτώμα της συντρόφου του, Laura Vidal (Bárbara Lennie). Κανένα ίχνος παραβίασης και κανένα άλλοθι για τον ίδιο, που –ενώ δεν ξέρει τι έχει συμβεί– είναι ο νούμερο ένα ύποπτος. Τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρίσκονται παντού στο δωμάτιο και στο όπλο του εγκλήματος, και όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του. Προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του και να εντοπίσει τον «αόρατο επισκέπτη» που υποθέτει ότι εισέβαλε στο δωμάτιό τους και τον ενοχοποίησε, προσλαμβάνει τη διακεκριμένη δικηγόρο Virginia Goodman (Ana Wagener). Η Goodman, αποφασισμένη να διαλευκάνει την υπόθεση μέσα στις λιγοστές ώρες που έχει στην διάθεσή της, τον πιέζει ψυχολογικά για να φτάσει στην αλήθεια – και την τελική κατάληξη δεν μπορεί να τη φανταστεί κανείς.

leave a reply

Your Review