H Anna Wintour τα βάζει με τον Trump και αναβάλλει το Met Gala

H Anna Wintour τα έβαλε για μία ακόμη φορά με τον πρόεδρο Trump και ανακοίνωσε επίσημα ότι το Met Gala, η εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε πρώτη Δευτέρα του Μαΐου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, αναβλήθηκε για πρώτη φορά λόγω κορονοϊού.

Η Anna Wintour στο Met Gala το 2018. (Photo by Frazer Harrison/FilmMagic)

Η editorinchief της αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour, θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες γυναίκες στον χώρο της μόδας παγκοσμίως. Από τη θέση αυτή, που έχει αντίκτυπο σε εκατομμύρια αναγνωστών, έχει πάρει συχνά και πολιτική θέση, υποστηρίζοντας με σθένος την πολιτική των Δημοκρατικών.

Υπό τη σκιά του κορονοϊού, έκανε σκληρή κριτική στον τωρινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, γράφοντας σε άρθρο της: «Όπως όλος ο κόσμος, βιώνω αυτή την κρίση που προκαλεί ο COVID-19 ως μια σειρά από ανεξέλεγκτες εξελίξεις, ενώ κανένας δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα. Μέσα σε όλα αυτά, ωστόσο, ένα πράγμα παραμένει πεισματικά απαράλλαχτο: Ο πρόεδρος Trump. Εγώ, όπως και πολλοί από εμάς, αισθάνομαι αηδία από τον τρόπο που αντέδρασε στην πανδημία – τις αισιόδοξες και άνευ στοιχείων διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά, την χαοτική επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και τους ισχυρισμούς για έναν “ξένο ιό”, τη ναρκισσιστική ευκολία με την οποία ρίχνει σε άλλους το φταίξιμο, την έλλειψη ειλικρίνειας απέναντι στον αμερικανικό λαό και, το χειρότερο απ’ όλα, τη σοκαριστική έλλειψη ενσυναίσθησης και συμπόνιας για όλους όσοι υποφέρουν και φοβούνται. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνησή του κινήθηκε ασυγχώρητα αργά για την διασφαλίσει τη διεξαγωγή εξετάσεων και την εξασφάλιση περίθαλψης σε όσους τη χρειαστούν. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια υπενθύμιση –λες και χρειαζόμασταν υπενθύμιση– ότι η Αμερική πρέπει να επιλέξει έναν νέο πρόεδρο».

Στο ίδιο άρθρο, η Wintour ανακοίνωσε επισήμως την αναβολή επ’ αόριστον του Met Gala. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, ας πούμε ότι πρόκειται για το ισοδύναμο των Όσκαρ στον κόσμο της μόδας. Δεν μιλάμε βέβαια για βραβεία, αλλά για μια λαμπερή βραδιά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και συγκεντρώνει στο κόκκινο χαλί της celebrities με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Στόχος είναι να συγκεντρώνονται πόροι για το Costume Institute, τμήμα του μουσείο που ασχολείται με την ιστορία του ενδύματος. Το φετινό gala θα γινόταν στις 4 Μαΐου, τρεις μέρες πριν ανοίξει για το κοινό η έκθεση About Time: Fashion and Duration (για την οποία είχε ήδη ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων). Η έκθεση έχει ως θέμα τη σχέση της μόδας με τον χρόνο και η Wintour σχολίασε χαρακτηριστικά: «Μια μέρα που δεν θα φτάσει στην ώρα της είναι τα εγκαίνια της έκθεσης “About Time”, του Costume Institute. Λόγω της αναπόφευκτης και υπεύθυνης απόφασης του Μητροπολιτικού Μουσείου να κλείσει τις πύλες του, η έκθεση και το gala των εγκαινίων αναβάλλονται για προσεχή ημερομηνία».

Καθώς ακόμα δεν είναι σίγουρο πώς θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία, δεν έχει γίνει λόγος για το πότε μπορεί να ανοίξει η έκθεση.

leave a reply

Your Review