Στο γερμανικό Big Brother δεν ξέρουν ότι ο κόσμος καίγεται

Όσοι είναι έγκλειστοι στο σπίτι του Big Brother στην Κολονία, θα μάθουν σήμερα –μετά από απαίτηση του κοινού– τι έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στον έξω κόσμο. Από τον Πάρη Κορμαρή

Αν είχες παρακολουθήσει στο παρελθόν το ελληνικό Big Brother, ίσως θυμάσαι ότι οι παίκτες που βρίσκονταν κλεισμένοι στο σπίτι δεν μάθαιναν απολύτως τίποτα για τον έξω κόσμο. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να ανάγκασε στην Ελλάδα τον ΣΚΑΪ να ματαιώσει την πρεμιέρα του νέου κύκλου για προληπτικούς λόγους, ωστόσο σε άλλες χώρες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη Γερμανία, οι περισσότεροι από τους παίκτες του 13ου Big Brother είναι κλεισμένοι στο σπίτι από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ακόμη ο κόσμος άκουγε τις ειδήσεις για τον κορονοϊό από την Κίνα χωρίς να συνειδητοποιεί το μέγεθος και την έκταση του ζητήματος. Στις 6 Μαρτίου μπήκαν 4 νέοι παίκτες, ωστόσο ακόμα δεν υπήρχαν θύματα του κορονοϊού στη χώρα τους και η κατάσταση δεν είχε πάρει τη δραματική τροπή που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ειδήσεις από τον έξω κόσμο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν για παράδειγμα κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο αρρωστήσει. Το 2001, στην πρώτη σεζόν του παιχνιδιού, οι παίκτες είχαν ενημερωθεί για την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη επειδή συγγενής ενός από τους παίκτες ήταν αγνοούμενος.

Τώρα, η παραγωγή κάποια στιγμή ανακοίνωσε ότι δεν είχε πρόθεση να παραβεί τους κανονισμούς και ότι είχαν ληφθεί μέτρα υγειονομικής προστασίας για τους συμμετέχοντες – χωρίς να διευκρινίζονται ποια. Ωστόσο, το κοινό άρχισε να διαμαρτύρεται στα social media και τελικά αποφασίστηκε σήμερα να γίνει live σύνδεση με το σπίτι για να ενημερωθούν και να θέσουν απορίες.