Οι Θαλασσόλυκοι σαλπάρουν με την Κάτια του GNTM

Δύο άντρες και μία γυναίκα σε διακοπές με σκάφος στις Κυκλάδες. Ο Γιάννης Αποστολάκης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Κάτια Ταραμπάνκο είναι έτοιμοι για την τρίτη σεζόν των Θαλασσόλυκων, στον ΣΚΑΪ. Λίγες μέρες πριν σαλπάρουν, φωτογραφήθηκαν και μας μίλησαν για το νέο τους ταξίδι. Από τον Πάνο Ζόγκα

Με το που πατάς το πόδι σου στο σκάφος του Γιάννη Αποστολάκη αντιλαμβάνεσαι ότι πίσω από την εικόνα που βλέπεις στην οθόνη σου κρύβεται αληθινή περιπέτεια και απαιτούνται γι’ αυτήν πολλή δουλειά, πρακτικό μυαλό και μεγάλη ευελιξία. Το concept «διακοπές με ιστιοπλοϊκό», με παράλληλα τηλεοπτικά γυρίσματα, έχει πίσω του πολλές συζητήσεις, απανωτές συναντήσεις και συνεχόμενες αναζητήσεις για το πιο ωραίο ή περίεργο μέρος, για κάποιον ενδιαφέροντα άνθρωπο που έκανε κάτι που αξίζει να αναφερθεί ή για κάποιον ιδιαίτερο κάτοικο στο πιο απομακρυσμένο νησί της χώρας μας. Η Κάτια Ταραμπάνκο, νικήτρια του GNTM2, είναι η νέα είσοδος στην τρίτη σεζόν της εκπομπής και δείχνει ήδη απολύτως εναρμονισμένη και εξαιρετικά συμβατή με τους δύο Γιάννηδες – και ως εικόνα, και ως διάθεση. Δεν δείχνουν σαν να είναι παρέα. Είναι παρέα. Τρία νέα, ωραία, επιτυχημένα παιδιά (κλισέ, αλλά αληθινό), έτοιμα να ταξιδέψουν με ούριο άνεμο, αλλά και με φουρτούνες και μελτέμια, σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Έπειτα από τρεις ώρες φωτογράφισης, καθίσαμε στο σαλόνι του ιστιοπλοϊκού. Ο Γιάννης Αποστολάκης ξαπλωμένος πάνω στην κουζίνα και η Κάτια με τον Γιάννη Δρυμωνάκο καθισμένοι στον καναπέ.

Μπικίνι Dag Adom

Τρίτο καλοκαίρι, αλλά διαφορετικό καλοκαίρι απ’ όλες τις απόψεις λόγω πανδημίας. Με τι διάθεση πιστεύετε ότι θα δει ο κόσμος φέτος μια ταξιδιωτική εκπομπή;

Γ.Απ.: Το να εξηγήσουμε από τώρα τι θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι -που όλοι νιώθουμε κάπως περίεργα- θέλει ολόκληρη κοινωνιολογική ανάλυση. Θα σου πω όμως τι πιστεύω. Επειδή η πανδημία που ζήσαμε και ζούμε είναι κάτι κοινό για όλους, έχει το εξής θετικό ως προς το συναίσθημά μας: είναι στη φύση μας να μη στενοχωριόμαστε πολύ όταν είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την ίδια απειλή. Συνήθως, εκεί επιστρατεύουμε το κουράγιο μας για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν πιστεύω ότι πολύς κόσμος έπεσε σε κατάθλιψη ή πέρασε δύσκολα συναισθηματικά. Μάλλον σε σκέψεις μας έβαλε, μας ξεβόλεψε – και ό,τι σε ξεβολεύει σε κάνει να μαθαίνεις κάτι. Τουλάχιστον εγώ, αν και η δουλειά μου ελαττώθηκε και τα σχέδιά μου δεν έγιναν έτσι όπως είχε προγραμματιστεί σε όλους τους τομείς, δεν το πήρα προσωπικά. Πιστεύω ότι όλοι ήμασταν ενωμένοι. Σαφώς όχι στα καλύτερά μας, γιατί ακόμα όσοι συναντώ είναι σε μια αναταραχή. Έχω την αίσθηση -και το έχω συζητήσει και με άλλους ανθρώπους- πως ό,τι κακό είναι να γίνει θα έρθει αργότερα. Οι επιπτώσεις αυτές, είτε οικονομικές, είτε πνευματικές, είτε συναισθηματικές, ό,τι απασχολεί τον καθένα, θα φανούν στην πορεία.

Κ.Ταρ.: Ναι, όλοι μαζί περάσαμε αυτή την κρίση, συμφωνώ με τον Γιάννη, και αυτό που κάνουμε όσον αφορά την εκπομπή είναι να δώσουμε μια όμορφη, αισιόδοξη, φωτεινή πλευρά της ζωής. Μας συμβαίνουν πολύ άβολα πράγματα τον τελευταίο καιρό, αλλά εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε. Η εκπομπή έχει γέλιο, έχει θάλασσα, έχει φύση, έχει ελευθερία και είναι κάτι που πάντα αναζητάμε, σε μεγαλύτερο βαθμό φέτος, έπειτα από τις «καραντίνες». Νομίζω ότι θα δώσουμε χαρά.

Γ.Απ.: Καλά, μπορεί και κάποιοι να ζηλέψουν. Αυτός που δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να κάνει αυτό που κάνουμε, θα χαρεί που θα μας δει, γιατί θα πάρει μια δόση από την εμπειρία μας. Εκείνος όμως που στερήθηκε αυτή την ευκαιρία φέτος, ίσως επειδή δεν του βγήκαν τα λεφτά ή είχε κάποιες οικονομικές δυσκολίες και δεν θα μπορέσει να κάνει τις διακοπές που είχε ονειρευτεί, μπορεί να το φθονήσει.

Κ.Ταρ.: Κάθε άνθρωπος μπορεί να σε φθονήσει, για οτιδήποτε, αν θέλει.

Γ.Δρ.: Εγώ τα περιμένω όλα φέτος. Είναι το πρώτο καλοκαίρι που δεν ακούω ανθρώπους να σχεδιάζουν πού θα πάνε. Το αφήνουν για την τελευταία στιγμή. Εμείς κάνουμε μια εκπομπή που έχει έντονο το υγρό στοιχείο, έχει θάλασσα, έχει περιπέτεια, έχει και μαγειρική, και διασκέδαση, και όλα. Το πώς θα το εισπράξει καθένας αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο είναι κάτι που δεν μπορείς να προβλέψεις. Εμείς πάμε με τη διάθεση να δημιουργήσουμε μια τηλεοπτική απόδραση.

Καλά, μια ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή τη βλέπεις και για να ξεφύγεις από τη δική σου πραγματικότητα. Να ταξιδέψεις. Σαν σίριαλ.

Γ.Απ.: Καλά λες. Βέβαια, φέτος είμαι πιο ήρεμος, γιατί ο κόσμος γνωρίζει την εκπομπή. Την πρώτη χρονιά έλεγα πως θα είναι επικριτικοί, θα λένε: «Τι κάνουν αυτοί; Γυρνάνε με τα κότερα στα νησιά και μας το πετάνε στα μούτρα;». Τώρα είναι πιο σαφές το τι κάνουμε. Δεν είναι προκλητικό, γιατί δεν είναι το κότερο το κυριλέ. Δεν έχει καμία ξιπασιά. Είναι περισσότερο active η δική μας φάση. Άλλωστε, ταξιδεύοντας με ιστιοπλοϊκό πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση, πρέπει να δουλεύεις εσύ ο ίδιος για τα πανιά, για το φαγητό, για το πώς θα αγκυροβολήσεις. Το ότι έχεις κάτι «ακριβό» σαν περιτύλιγμα δεν σημαίνει ότι είσαι πλούσιος ή προκαλείς. Και όσοι ξέρουν και το έχουν κάνει, γνωρίζουν ότι το να κάνεις διακοπές με ιστιοπλοϊκό έχει και την ταλαιπωρία του. Δεν είσαι ποτέ χαλαρός. Δεν είναι όπως το να πας διακοπές με ένα κότερο που έχεις τρεις ναύτες και εσύ δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Εκεί όντως είναι προκλητικό. Εδώ είμαστε και πιο στενά. Εσύ, Κάτια, τι λες;

Κ.Ταρ.: Εγώ νιώθω πολύ άνετα. Προσαρμόζομαι πολύ εύκολα στους χώρους και αν δεν μου αρέσει κάτι, φεύγω αμέσως. Είτε δουλειά είναι αυτό είτε σχέση. Μου αρέσουν όμως και τα δύο παιδιά, οι δύο Γιάννηδες. Έχουμε συζητήσει πολύ και προς το παρόν νιώθω σε πολύ καλό περιβάλλον.

T-Shirt Gap, βερμούδα Zara

Πολλές φορές όμως, η «συγκατοίκηση» αλλάζει τα πράγματα.

Κ.Ταρ.: Δεν έχω κάνει καμιά κακή συγκατοίκηση με κάποιον. Έχω ένστικτο. Ξέρω ότι, αν κάτι πάει στραβά από την αρχή με έναν άνθρωπο, δεν θα προχωρήσει και έτσι φεύγω. Εδώ, με τα δύο παιδιά, έχω πολύ καλό προαίσθημα από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε. Γενικά, είμαι πολύ καλή και βολική ως άνθρωπος. Δεν δημιουργώ προβλήματα.

Γ.Απ.: Και εμείς έχουμε καλό προαίσθημα για την Κάτια.

Οι δύο Γιάννηδες πώς είστε μεταξύ σας;

Γ.Δρ.: Όσο περισσότερο γνωριζόμαστε με τον Γιάννη τόσο καλύτερη γίνεται η σχέση μας. Τον πρώτο καιρό, που δεν γνώριζα τίποτα από ιστιοπλοϊκούς όρους, έκανα πολλά λάθη προσπαθώντας να τον βοηθήσω. Είχε πέσει όλο το βάρος πάνω του. Πέρσι ήταν πιο μοιρασμένα τα πράγματα και φέτος θα είναι ακόμα καλύτερα. Και επειδή είμαστε active και η εκπομπή action, όπως λέει και ο Γιάννης, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Συμβαίνουν πολλά στη θάλασσα – μπορεί να συμβούν τα άπειρα. Ξεκινάς τη μέρα σου και δεν ξέρεις πώς θα καταλήξει.

Γ.Απ.: Με τον Γιάννη δεν υποκρινόμαστε ότι είμαστε φίλοι. Κάνουμε παρέα και εκτός γυρισμάτων.

Γ.Δρ.: Ξεκινάμε το ταξίδι με την προοπτική να περάσουμε καλά. Είμαστε έτοιμοι για ό,τι απρόοπτο μπορεί να συμβεί, είτε κάτι αμήχανο είτε κάτι πολύ καλό. Δεν υπάρχει σενάριο, είναι αναλόγως με το τι θα συναντήσουμε εκεί που θα πάμε.

Για την Κάτια τι γνώμη έχετε;

Γ.Απ.: Είναι νωρίς για να σου πούμε. Σίγουρα είναι πολύ όμορφη, έχει όρεξη, έχει προθυμία, έχει καλή διάθεση και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με αυτά. Έχει καλές προθέσεις, γιατί συνεχώς με ρωτάει: «Δείξε μου αυτό, δείξε μου το άλλο, πώς γίνεται αυτό;». Στην αρχή βέβαια όλοι οι άνθρωποι έτσι είναι. Εγώ από τη φύση μου, με όποιον έρθει στο σκάφος, είμαι δοτικός. Θέλω ο άλλος να περάσει όμορφα, να νιώσει άνετα, να τον εξυπηρετήσω. Άλλωστε, και με τη δουλειά μου ως μάγειρας αυτό κάνω ουσιαστικά, προσφέρω. Προσπαθώ να ικανοποιήσω την όρεξη των ανθρώπων και όταν γίνεται είμαι πολύ χαρούμενος. Μου αρέσει να δίνω στον άλλον μια μικρή ικανοποίηση. Έτσι, όταν κάποιος είναι καινούργιος, όπως η Κάτια, θέλω να τον κάνω να νιώσει όσο πιο βολικά γίνεται. Εκεί όμως μου βγαίνει μετά ένα ελάττωμα. Όταν περάσει ο καιρός, αρχίζω και έχω απαιτήσεις. Εκνευρίζομαι από μόνος μου, αρχίζω την γκρίνια και λέω: «Κοίταξέ την, δεν κάνει τίποτα», που είναι παρανοϊκό αν το σκεφτείς. Γιατί εγώ έχω μάθει την άλλη να είναι έτσι. Βέβαια, το βλέπω, το αναγνωρίζω και θέλω να το διορθώσω. Κάτια, εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να μου το πεις. Να το ξέρεις, δεν φταις σε τίποτα εσύ, εγώ φταίω. 

Γ.Δρ.: Εγώ νιώθω ασφάλεια με την Κάτια, γιατί ξέρει από ιστιοπλοΐα.

Κ.Ταρ.: Τι είναι αυτά που λες; Δεν ξέρω από ιστιοπλοΐα. Ήταν ο πατέρας μου καπετάνιος, ταξίδευα παλιά μαζί του, ξέρω την ατμόσφαιρα του καραβιού, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξέρω από ιστιοπλοΐα. Θυμάμαι κάποια πράγματα και θα μάθω και άλλα, οπότε θα έρθω διαβασμένη. Επίσης, δεν φοβάμαι τα μελτέμια. Αντιθέτως, με ηρεμούν. Κοιμάμαι σαν πουλάκι.

Mαγιοό Ζara, φούστα MeisΪe

Εσύ, Κάτια, τι γνώμη έχεις για εκείνους;

Κ.Ταρ.: Εγώ δεν ήξερα κανένα από τα παιδιά, γιατί δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Τώρα τους γνώρισα και έχω την καλύτερη άποψη.

Στην προσωπική σας ζωή πώς είστε αυτή την περίοδο;

Γ.Δρ.: Τα προσωπικά μου εμένα είναι γνωστά. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι με τη Βαρβάρα και είμαστε καλά.

Κ.Ταρ.: Και εγώ είμαι πολύ καλά στα προσωπικά μου. Για την ακρίβεια, είμαι μόνη μου, απολαμβάνω αυτή την ελευθερία και νομίζω ότι δεν έχω νιώσει πιο συναρπαστικά στη ζωή μου. Είναι το πρώτο καλοκαίρι έπειτα από καιρό που είμαι μόνη μου και νιώθω απόλυτη ελευθερία.

Γ.Απ.: Και εγώ εντελώς μόνος είμαι αυτή την περίοδο. Άλλωστε, μόνος ήρθα σε αυτήν τη ζωή και μόνος θα φύγω. Αλλά, ναι, αν ρωτάς συγκεκριμένα για σχέση, δεν έχω τίποτα. Είμαι και εγώ ελεύθερος και είμαι και μια χαρά.

Η εκπομπή μάς έχει συνηθίσει σε πιο εναλλακτικούς προορισμούς. Δεν πάει, ας πούμε, στη Μύκονο.

Γ.Απ.: Φέτος, θα πάμε στη Μύκονο. Κάθε χρόνο πρέπει να περνάς από τη Μύκονο μία φορά. Δεν γίνεται. Να πηγαίνεις για να πεις: «Του χρόνου δεν πρόκειται να ξαναπατήσω», και μετά να πηγαίνεις πάλι και πάλι. Ποια είναι η δική μου ανάλυση για τη Μύκονο; Δεν ευχαριστιέσαι τίποτα, γιατί όλα είναι στο πολύ και σε αφθονία. Μπορεί να σου παρέχει τα πάντα και όλα είναι δυνατά. Αλλά τώρα, αυτό γιατί δεν είναι ωραίο; Σκέψου να πας σε ένα νησί δέκα ανθρώπων και να γνωρίσεις το μοναδικό ωραίο κορίτσι του νησιού. Αυτό έχει ένα μυστήριο, ένα σασπένς, μια έξαψη. Πήγαινε μετά στη Μύκονο, που έχει χίλια ωραία κορίτσια και ξέρεις ότι αν θέλεις να βρεις ένα, θα το έχεις. Αυτό γίνεται βαρετό, γιατί είναι πολύ προβλέψιμο. Στη Μύκονο ξέρεις ότι θα φας πολύ καλά, ξέρεις ότι θα πληρώσεις πολλά λεφτά, ξέρεις ότι θα διασκεδάσεις σαν να πηγαίνεις διακοπές σε all inclusive ξενοδοχείο.

Κ.Ταρ.: Εγώ, αν τύχει, θα πάω στη Μύκονο. Έχω πάει πολλές φορές για δουλειά, αλλά δεν έχω μείνει για πολλές μέρες. Πρόπερσι, λόγω μιας σχέσης που είχα, πηγαινοερχόμουν τα Σαββατοκύριακα.

Γ.Δρ.: Έχω πάει στη Μύκονο, αλλά δεν είναι στις προτεραιότητές μου. Θα προτιμήσω Πάρο και Αντίπαρο για να κάνω τα δικά μου.

Τank top Scotch & Soda, βερμούδα Zara

Φέτος, προσωπικές διακοπές πού θα κάνετε;

Γ.Δρ.: Εγώ πουθενά, δεν έχω κανονίσει. Όπου πάω με τους Θαλασσόλυκους.

Κ.Ταρ.: Και εγώ το ίδιο. Έχω επιλέξει οι διακοπές μου να είναι αυτές.

Γ.Απ.: Μα είναι διακοπές! Δεν είναι μόνο δουλειά. Και είναι σαν να κάνεις δύο φορές διακοπές, γιατί μετά τις ξαναβλέπεις καταγεγραμμένες στην εκπομπή. Τις κάνεις και μετά έχεις να περιμένεις κάτι από αυτό, που είναι η προβολή της εκπομπής, και τις μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που θα τη δουν.

 

Info
Οι Θαλασσόλυκοι θα ταξιδέψουν φέτος στις Κυκλάδες και σε πολλούς ακόµη προορισµούς. Τα νησιά που θα
επισκεφτούν είναι: Τζια, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίµωλος, Πολύαιγος, Νάξος, Πάρος, Αντίπαρος,
Κουφονήσια, Σχοινούσα, ∆ονούσα, Ηρακλειά, Φολέγανδρος, Ίος, Σαντορίνη, Ρήνεια, Μύκονος, Σύρος.