Όταν η πριγκίπισσα Diana έκανε ηλιοθεραπεία γυμνή στην ταράτσα του Kensington Palace

@lady.diana._

Στο βιβλίο του, Kensington Palace: An Intimate Memoir from Queen Mary to Meghan Markle, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο συγγραφέας Tom Quinn περιλαμβάνει πλήθος άγνωστων ιστοριών για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τις οποίες συνέλεξε ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες και συζητήσεις με υπαλλήλους του παλατιού. Ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται είναι φυσικά και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana.

Όπως θα παραδεχόταν αργότερα ο Quinn, ειδικά όσον αφορά την Diana, δεν περίμενε ότι θα ανακάλυπτε άγνωστα περιστατικά, αφού για τη ζωή της έχουν ήδη γραφτεί πολλά βιβλία και θεωρητικά έχουν ειπωθεί τα πάντα. Τελικά, όμως, όχι τα πάντα.

Σύμφωνα με υπαλλήλους του παλατιού -και κάτι που ήταν γνωστό έτσι κι αλλιώς- η Diana λάτρευε την ηλιοθεραπεία. Ακόμα κι όταν δεν είχε χρόνο για να πάει διακοπές σε κάποιο εξωτικό μέρος. η αγαπημένη της καλοκαιρινή συνήθεια ήταν να ανεβαίνει στην ταράτσα-κήπο του Kensington Palace και να απολαμβάνει τον ήλιο γυμνή. Αυτός ήταν ο δικός της προσωπικός παράδεισος, ένα μέρος όπου δεν μπορούσαν να την ακολουθήσουν οι paparazzi και όπου η ίδια θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να τη δει κανείς – αν και από το προσωπικό την είχαν προειδοποιήσει ότι τα ελικόπτερα που πετούσαν από πάνω χρησιμοποιούσαν κιάλια μεγάλης εμβέλειας.

Τελικά δεν ήτσν τα ελικόπτερα που θα παραβίαζαν την ιδιωτικότητά της. Μια μέρα, που ανέμελη, έστεκε ολόγυμνη κάτω από τον ήλιο, χωρίς να παρατηρήσει ότι κάποια από τα δέντρα του roof garden είχαν αφαιρεθεί, πρόσεξε δύο οικοδόμους που δούλευαν εκατό μέτρα μακριά. Τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν, και πριν η πριγκίπισσα προλάβει να αντιδράσει, οι δύο οικοδόμοι υποκλίθηκαν και απομακρύνθηκαν αμέσως.

Ο άνθρωπος που διηγήθηκε την ιστορία, έδωσε και τον επίλογο: “Μπορεί να ήταν οικοδόμοι, αλλά ήταν αληθινοί κύριοι”.