Στέφανος Χίος: Η δολοφονική επίθεση εναντίον του και οι έρευνες των αρχών

Σε μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος

Ήταν λίγο μετά τις 3 το πρωί όταν ο εκδότης της εφημερίδας “Μακελειό” επέστρεφε σπίτι του με το αυτοκίνητό του και δύο πυροβολισμοί αναστάτωσαν τα Βριλήσσια. Η πρώτη σφαίρα διαπέρασε τον λαιμό του και η δεύτερη καρφώθηκε στα πλευρά του. Ο δημοσιογράφος, γνωστός για το αμφιλεγόμενο προφίλ του, είχε πυροβοληθεί εξ επαφής από δύο κουκουλοφόρους. Θεωρειται ότι είναι ο μόνος μάρτυρας, αυτή τη στιγμή, στην απόπειρα δολοφονίας του, ενώ υπάρχει και η μαρτυρία της συζύγου του ότι άκουσε διαπληκτισμούς και φωνές λίγο πριν από το περιστατικό.

Από εκείνη τη στιγμή ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε “ελεγχόμενη κατάσταση” σε μονάδα εντατικής φροντίδας, ενώ νωρίτερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό, δεν ήταν σε θέση ακόμη να μιλήσει στους αστυνομικούς που έχουν σαρώσει την περιοχή και διεξάγουν έρευνες για την επίθεση εναντίον του.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τους πυροβολισμούς, ο Χίος αιμόφυρτος αλλά ψύχραιμος έφτασε μόνος του στο Σισμανόγλειο, ζητώντας βοήθεια. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών αναφέρουν ότι σώθηκε από θαύμα γιατί κατά πάσα πιθανότητα μπλόκραρε το όπλο των δραστών.

Ωστόσο, από το πρωί λαμβάνουν καταθέσεις από το ευρύτερο περιβάλλον του δημοσιογράφου, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου  για να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν κάποιο απειλητικό τηλεφώνημα ή sms σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγο καιρό ο Χίος είχε ζητήσει και έλαβε τελικά άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του ασφάλεια, παρ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν είχε μαζί του το όπλο τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του.