Τηλεόραση ώρα μηδέν: Γιατί τα πάνελ γίνονται όλο και χειρότερα;

Ο Πάνος Ζόγκας βλέπει τηλεόραση και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Φωτoγραφία: Κοσμάς Κουμιανός

Μια φορά κι έναν καιρό, το star system είχε δύναμη, χρήματα και άποψη. Οι διάσημοι ήταν γνωστοί για τις δουλειές τους και όχι για τα posts που ανέβαζαν στο Instagram. Σήμερα, που οι διάσημοι δεν έχουν δουλειές να επιδείξουν λόγω πανδημίας, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα με τον χειρότερο και πιο εξευτελιστικό τρόπο. Όλοι οι πανελίστες αναλώνονται στο να αναπαράγουν τι έδειξαν οι χθεσινές εκπομπές της ήδη βαρετής μέχρι θανάτου τηλεόρασης. Σοβαροί άνθρωποι ασχολούνται με την Πάολα, τη Χριστίνα Μπόμπα και τους παίκτες των realities, και οι εκπομπές αναπαράγουν τις άλλες εκπομπές. Δεν υπάρχει πιο αμήχανη στιγμή από αυτή που ένας έξυπνος άνθρωπος θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι που στην ουσία δεν τον αφορά και το κάνει μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τον μισθό του. Γραμμέλη, Γκαγκάκη, Καβατζίκης, Ζαρίφη αναλώνονται σε αμπελοφιλοσοφίες, προκειμένου να γεμίσουν τηλεοπτικό χρόνο με ανύπαρκτο υλικό. Και αναφέρω τα παραπάνω ονόματα ενδεικτικά, γιατι είναι άνθρωποι που και άποψη έχουν, και θέση, και έχουν διανύσει τηλεοπτικά χιλιόμετρα, ο κάθε ένας στον τομέα του.
Από την άλλη μεριά, υπάρχουν τα μοντέλα και οι παίκτες reality, που στην προσπάθεια να πουν κάτι έξυπνο, τους βγαίνει σε κακία κομμωτηρίου ανάμεσα στο πιστολάκι και στη χτένα. Η τηλεόραση είναι ύπουλο πράγμα. Μπορεί να κάνει πολύ εύκολα έναν έξυπνο άνθρωπο να δείχνει ανόητος. Δεν ακούς άποψη, δεν ακούς κάτι ενδιαφέρον, δεν ακούς κάτι χρήσιμο. Μόνο παράσιτα. Και εισπράττεις ένα άγχος για το ποιος θα πει την πιο ιντριγκαδόρικη ατάκα που συνήθως καταλήγει σε μια άκομψη, αναιδή άποψη. Το ότι οι πρωινές και οι μεσημεριανές εκπομπές φθίνουν, δεν παράγουν πια ειδήσεις και έχουν γίνει απλώς μια πλατφόρμα προώθησης προϊόντων ή
fake
τηλεφωνημάτων για την επίλυση σχέσεων (βλέπε Καινούργιου) αποδεικνύει το προφανές: Φτάνουν στο τέλος τους, για να δώσουν την θέση τους σε κάτι άλλο, που ακόμη όμως δεν έχει βρεθεί.

leave a reply

Your Review