Η Lana Del Ray πάλι εξόργισε τους fans της

@lanadelrey

Αυτές τις μέρες η διάσημη τραγουδίστρια το έχει μάλλον βάλει στοίχημα να εκνευρίζει τους θαυμαστές της. Αυτή τη φορά προκάλεσε κύμα αρνητικών αντιδράσεων με ένα βίντεο που ανέβασε από τις εξεγέρσεις στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του George Floyd την περασμένη εβδομάδα. Επί ένα λεπτό δείχνει τα πρόσωπα ανθρώπων που συμμετέχουν στην εξέγερση και στους βανδαλισμούς καταστημάτων, ένα είδος ρεπορτάζ-μαρτυρία των γεγονότων, του τύπου “ήμουν κι εγώ εκεί”. Η δική της πρόθεση ήταν ενδεχομένως να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις αντιδράσεις κατά των αστυνομικών που δολοφόνησαν έναν ακόμα Αφροαμερικανό -πιέζοντας με το γόνατο τον λαιμό του επί 9 λεπτά, μέχρι που πέθανε από ασφυξία- ενώνοντας τη φωνή της με εκείνη όλων των άλλων διάσημων που καταδίκασαν την ενέργεια.

Το γεγονός όμως ότι εκθέτει αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια των 16,5 εκ. followers της προκάλεσε χιλιάδες οργισμένα tweets για την έλειψη ευαισθησίας της απέναντι στους διαδηλωτές. “Η Lana Del Ray ανέβασε μονόλεπτο βίντεο με ανθρώπους να λεηλατούν μαγαζιά. Και έκανε ακόμα και ζουμ πάνω τους; Δεν έχω λόγια”, ήταν ένα από τα tweets. “Λυπάμαι, Lana Del Ray, αλλά τέλειωσα μαζί σου. Θα πουλήσω όλα σου τα βινύλια και τα μεμοραμπίλια και τα λεφτά που θα βγάλω θα τα δωρίσω στον σκοπό Black Lives Matter”, γράφει ένα δεύτερο.

Εκτός  όμως από τους άσημους, αρκετοί διάσημοι την κατέκριναν για το βίντεο. “Lana Del Ray, σε παρακαλώ κατέβασε αυτό το βίντεο. Είναι υπερβολικά επικίνδυνο και πολύ άκυρη επιλογή για αυτές τις στιγμές. Μπορείς να διαμαρτυρηθείς, αλλά χωρίς να εκθέτεις ανθρώπους στην πλατφόρμα σου που τη βλέπουν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι”, τουίταρε η τραγουδίστρια Kehlani. Ενώ η τραγουδίστρια της R”n’B Tinasche έγραψε: “Lana Del Ray, γιατί ανέβασες στη σελίδα σου ανθρώπους να λεηλατούν μαγαζιά; Ποιο είναι το πρόβλημα σου;”.

Τελικά η Lana κατέβασε το βίντεο, αλλά η οργή εναντίον της παραμένει.