Κι άλλοι stars του Harry Potter τα βάζoυν με την JK Rowling και τα σχόλιά της για τους transgender

Μετά τον Daniel Radcliffe, τώρα και οι κινηματογραφικοί κολλητοί του στον Harry Potter, ο Rupert Grint και η Emma Watson, παίρνουν θέση απέναντι στην JK Rowling και στα ρατσιστικά της σχόλια για τους τρανσέξουαλ. Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας, την περασμένη εβδομάδα η διάσημη συγγραφέας είχε ζητήσει να χρησιμοποιηθεί η λέξη “γυναίκες” στη φράση άρθρου “άτομα που έχουν έμμηνο ρήση”, υπονοώντας και εννοώντας ότι άτομα που δεν έχουν γεννηθεί ως γυναίκες δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τις γυναίκες. Μια μεγάλη μερίδα κόσμου καταδίκασε την άποψή της στο twitter, αποκαλώντας την τρανσφοβική. “Αν το φύλο δεν έχει σημασία, τότε δεν θα υπήρχε έλξη ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Αν το φύλο δεν έχει σημασία, τότε διαγράφεται η πραγματικότητα των γυναικών σε όλο τον πλανήτη. Γνωρίζω και αγαπώ τρανς ανθρώπους, αλλά διαγράφοντας την ιδέα του φύλου, αφαιρείς τη δυνατότητα πολλών να μιλούν ουσιαστικά για τις ζωές τους. Δεν είναι μίσος το να λες την αλήθεια”, είχε απαντήσει η Rowling.

Ο Grint, με μια βδομάδα καθυστέρηση, αποφάσισε να σχολιάσει κι αυτός την άποψη της Rowling. “Υποστηρίζω σθεναρά την τρανς κοινότητα και είμαι ο αντίλαλος των αισθημάτων που εξέφρασαν πολλοί από τους συνομήλικούς μου. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οι τρανς άντρες είναι άντρες. Πρέπει να έχουμε όλοι το δικαίωμα να ζούμε με αγάπη και χωρίς να κρινόμαστε”. Την ίδια θέση πήρε και η Emma Watson στο twitter: “Οι τρανς άνθρωποι είναι αυτοί που λένε ότι είναι και τους αξίζει να ζουν τη ζωή τους χωρίς να αμφισβητούνται διαρκώς ή να τους λένε ότι δεν είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Θέλω οι τρανς followers μου να ξέρουν ότι εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σας βλέπουμε, σας σεβόμαστε και σας αγαπάμε γι’ αυτό που είστε”.

Ακόμα και ο Eddy Redmayne, πρωταγωνιστής των ταινιών Fantastic Beasts, που επίσης έγραψε η Rowling, δήλωσε ότι διαφωνεί με την άποψη της συγγραφέως: “Έχοντας δουλέψει και με την JK Rowling και με μέλη της τρανς κοινότητας, θέλω να κάνω απολύτως ξεκάθαρη τη θέση μου. Διαφωνώ με τα σχόλια της Jo”.

JK Rowing, καλύτερα να μασούσες, παρά να μιλούσες.