Μπορούν τα bars και τα εστιατόρια να συμβάλλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Φυσικά και μπορούν, αρκεί να υπάρχει διάθεση και ενθουσιασμός. Ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, ιδιοκτήτες του 360°Cocktail Bar-Restaurant στο Μοναστηράκι, θα φιλοξενήσουν 17 εστιατόρια από διαφορετικά ελληνικά νησιά σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό φεστιβάλ. Το φεστιβάλ γίνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τα έσοδα θα διατεθούν στην εθελοντική ομάδα δράσης Aegean Rebreath, η οποία -μεταξύ άλλων- υλοποιεί δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ευκαιρία να βάλεις κι εσύ το δικό σου λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις μοναδικές γεύσεις από κορυφαίους chefs που θα χρησιμοποιήσουν πρώτες ύλες από τον τόπο τους.
Η πρωτοβουλία «Think Globally, Act Locally» του 360°Cocktail Bar-Restaurant θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα.
17/01: Άνδρος – Sea Satin Nino
19/01: Αντίπαρος- Περαματάκι
22/01: Αίγινα – Σκοτάδης
24/01: Τήνος – Ήταν ένα Μικρό Καράβι
27/01: Σαντορίνη – Λεύκες
29/01: Σίφνος – Η Ταβέρνα του Μανώλη
31/01: Ικαρία – Marymary
07/02: Σύρος – Μάρω Διακάτου
09/02: Κρήτη – Νυκτερίδα
13/02: Νάξος – Αντάμωμα
15/02: Πάτμος- Μπενέτος
19/02: Ηρακλειά – Araklia
26/02: Κίμωλος – Meltemi View & Taste
28/02: Αμοργός – Τρανζιστοράκι
04/03: Λήμνος – Φλωμάρι
06/03: Μήλος – Αλευρόμηλος
08/03: Σέριφος – Της Καλής
360° Cocktail Bar – Restaurant: Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι