Γιατί ο κόσμος δεν βλέπει πια πρωινές εκπομπές;

Φωτoγραφία: Κοσμάς Κουμιανός

Δύο ώρες να καθίσεις στο σπίτι πρωί βλέποντας μόνο ελληνική τηλεόραση, θα βγάλεις εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα γιατί αυτή η ζώνη είναι εντελώς νεκρή.

Τα πάνελ
Κατά έναν περίεργο τρόπο αν κάνεις ζάπινγκ την ίδια ώρα ταυτόχρονα δεν θυμάσαι ποιος είναι πού και τι θέλει να σου επικοινωνήσει. Από Τίνα Μεσαροπούλου, Ουγγαρέζο, Γκουντάρα, Γεωργακοπούλου και Βαρθαλίτη, όλοι μοιάζουν απελπιστικά στις απόψεις, στην εκφορά του λόγου, στις κινήσεις, στις αντιδράσεις και στον φωτισμό. Οι συζητήσεις δεν έχουν αρχή, μέση, τέλος και αντί για άποψη γίνεται εμπλοκή. Δηλαδή μιλάνε όλοι μαζί ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να μην ακούγεται κανένας και όλες οι απόψεις να καταλήγουν σε κουτσομπολιό κομμωτηρίου.

Οι αστρολόγοι

Είτε δεις Άση Μπήλιου, είτε Λίτσα Πατέρα, είτε Βίκυ Παγιατάκη, θα βγάλεις τα ίδια συμπεράσματα. Σε μια προσπάθεια να δώσουν καθοδήγηση, όλες ξεκινάνε με τη λέξη «προσέξτε» -μάλλον για να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον- και τελειώνουν με τη φράση «από αύριο όλα θα είναι καλύτερα» -μάλλον για να σου δώσουν ώθηση για το αύριο, αφού στο σήμερα δεν έχεις καμία ελπίδα.

Η μαγειρική
Κάθε πρωινή εκπομπή έχει και την ώρα της μαγειρικής, που είναι η ώρα που επιδίδονται σε ασκήσεις υστερίας οι παρουσιάστριες. Σαν ξελιγωμένες πάνω από ένα παστίτσιο προσπαθούν να σε πείσουν  ότι αυτό που σου δείχνουν είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορείς να δοκιμάσεις και ταυτόχρονα πρέπει να προωθήσουν και τα 100 προϊόντα που  χορηγούν την εκπομπή και είναι διασκορπισμένα στον πάγκο.

Το συμπέρασμα;

Τα πρωινά κουράζουν για τον πολύ απλό λόγο ότι έχουν εξαντλήσει την σκαλέτα που πρώτη έφτιαξε η Ρούλα Κορομηλά και τελειοποίησε η Μενεγάκη στις αρχές των ‘90s. Το ότι οι ενημερωτικές εκπομπές κερδίζουν σε νούμερα δηλώνουν το αυτονόητο. Το πρωί η τηλεόραση λειτουργεί περισσότερο σαν background, σαν εναλλακτικό ραδιόφωνο, που περισσότερο ακούς και λιγότερο δίνεις σημασία.  Και όσο για ποιοn λόγο σκίζουν οι Αληθινές Iστορίες της Κατερίνας Καινούργιου; Απλά γιατί είναι ατόφια trash TV , σαφέστατα με καλύτερες κάμερες και φωτισμό και γαργαλάει πολύ όμορφα τα πιο ταπεινά μας ένστικτα.

leave a reply

Your Review