Λουέλα & Κρουέλα

Το ομοφοβικό παραλήρημα του Πετράκου

Εικονογράφηση Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

-Τι κάνεις, αγαπημένη μου φίλη;

-Είμαι καμένη. Πιο καμένη και από αυτόν που έκανε τη διακόσμηση στη γιορτινή Αθήνα με τις μπλου ηλεκτρίκ λάμπες σαν αυτές στα θερινά σινεμά που είχαμε για τα κουνούπια.

-Μην είσαι αρνητική

-Δεν είμαι αρνητική. Είμαι σε φάση ζάναξ. Ξύπνησα σήμερα το πρωί και είδα όλα τα Πρωινά. Φαίη, Καραβάτου, Καινούργιου και μου κάηκε ο εγκέφαλος.

-Τι εννοείς;

-Καταρχάς πολλά προϊόντα.

-Είναι οι γιορτές, για αυτό έχει πολλή τοποθέτηση.

-Καλή η τοποθέτηση αλλά δεν μπορεί μια παρουσιάστρια να έρχεται σε οργασμό με ένα βιολογικό μακαρόνι.

-Έρχεται σε οργασμό όταν παίρνει τα λεφτά που παίρνει από αυτό το βιολογικό μακαρόνι. Οπότε είναι μια τίμια αντίδραση.

 

-Στα πρωινά λοιπόν παντού ήταν η Θεοφανία Παπαθωμά και είπε πως η δήλωση που έκανε στο instagram ο Γρηγόρης Πετράκος παρεξηγήθηκε πολύ.

-Τι είχε γίνει με τον Γρηγόρη Πετράκο;

-Πριν από λίγες μέρες, με αφορμή μια αφίσα που είδε σε λεωφορείο με δύο άντρες να φιλιούνται, από την καμπάνια I’m positive της Θετικής Φωνής για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για όσους ζουν με το HIV, είχε πέσει σε ρατσιστικό ντελίριο και είχε γράψει «έχω αηδιάσει με την αυτοδιαφήμισή τους. Αρκετά με τους political correct. Δεν μπορώ να τους βλέπω».

-Τι νόμιζε ο Γρηγόρης με την αφίσα; Ότι δυο άντρες που έχουν AIDS διαφημίζουν τι ωραία που είναι να ζεις με μια ασθένεια;

-Όχι, τον ενόχλησε που ήταν δυο άντρες. Σκέφτηκε τι θα πει στην κόρη του που το βλέπει, τον παππού και τη γιαγιά που κάθονται στην στάση, αλλά και τα παιδιά που μπαίνουν σε αυτό το λεωφορείο για να πάνε σχολείο. Πώς θα τους πει ότι σε αυτό τον κόσμο ζούνε ομοφυλόφιλοι και δεν έχει μόνο straight ζευγάρια όπως εκείνος και η Παπαθωμά; Τι θα σκεφτεί το παιδί;

-Νομίζω το παιδί, που ζει σε μια εποχή που υπάρχουν το facebook, το Netflix, το instagram, θα αντιληφθεί ότι ο μπαμπάς του είναι απλά ρατσιστής. Απλό, απλούστατο.

-Αλλού είναι το θέμα. Η Θεοφανία είπε πως παρεξηγήθηκε και πολλή βάση δώσαμε.

-Κάποιος πρέπει να δίνει βάση και σε αυτά, γιατί πλέον όλα γίνονται πολύ ύποπτα, πολύ μουλωχτά, πολύ ναζιστικά, σκοτεινά και επικίνδυνα.

 

-Πάντως την κατέβασε. Γιατί λες; Κατάλαβε το λάθος του;

-Όχι καλέ. Θα τον πήρε καμία φίλη του και θα του είπε «Γρηγόρη, τραγουδιστής είσαι. Και καλλιτέχνης και ρατσιστής σπάνια έχει επιβιώσει. Κατέβασέ το γιατί ωραία να είσαι παντού στα social και να σε βρίζουν, αλλά στο τέλος η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρνάει σε κείνον που τη στέλνει. Δεν θα βρίσκεις κέντρο να τραγουδήσεις»  – Α, εντελώς ιδιοτελώς.

– Μόνο με ιδιοτέλεια. Αυτά που έγραψε αυτά ακριβώς σκεφτόταν. Δεν ήταν δήλωση για να παρεξηγηθεί.