Σε ποιο συνδρομητικό κανάλι θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Tom Hanks, Greyhound;

Η πανδημία έβαλε φρένο στην κινηματογραφική βιομηχανία. Πολλές καινούργιες ταινίες που είχαν προγραμματισμένη πρεμιέρα αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι, είτε την αναβάλλουν για τον χειμώνα -ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες- είτε προβάλλονται απευθείας σε συνδρομητικά κανάλια. Στην τελευταία κατηγορία μπαίνει και η καινούργια ταινία του Tom Hanks, Greyhound. Αν και πολλά κανάλια είχαν μπει στη μάχη για να αγοράσουν τα δικαιώματα της ταινίας, τελικά νικητής βγήκε το Apple TV Plus, που είναι και σχετικά φρέσκο στην τηλεοπτική πιάτσα. Μετράει μόλις έξι μήνες.

Το Greyhound είναι το φιλόδοξο πολεμικό δράμα της Sony Picture, που διαδραματίζεται στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφορά ένα  διεθνές κομβόι από 37 συμμαχικά πλοία που διασχίζει τον βόρειο Ατλαντικό υπό την ηγεσία του Capt. Ernest Krause (τον υποδύεται ο Hanks), προσπαθώντας να ξεφύγει από το ανελέητο κυνήγι των υποβρυχίων των Ναζί.

Η αρχική προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες ήταν για τις 8 Μαΐου και από τις αρχές Μαρτίου είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τρέιλερ για να μας ανοίξει την όρεξη. Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, φυσικά, ανέτρεψαν τα σχέδια, και η ημερομηνία της πρεμιέρας μετατέθηκε πέντε εβδοιμάδες αργότερα, στις 12 Ιουνίου.

Τελικά, η ταινία δεν θα προβληθεί ποτέ στους κινηματογράφους και θα βγει κατευθείαν στο Apple TV Plus, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χτες. Αυτό που δεν ανακοινώθηκε ακόμα όμως είναι η ημερομηνία προβολής του.

Εκτός από τον Hanks, στο Greyhound πρωταγωνιστούν ο Stephen Graham, ο Rob Morgan και η Elisabeth Shue. ΓΙα την ιστορία, η ταινία έχει βασιστεί στη νουβέλα του C.S. Forester, The Good Shepherd, το σενάριο το έγραψε ο πολυτάλαντος, περίπου Έλληνας, Hanks και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Aaron Schneider. Προσεχώς στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

leave a reply

Your Review