Σπύρος Μπιμπίλας για καταγγελίες: “Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους, θα τρίξουν καλέκλες”

«Στα καμαρίνια συζητούνται πράγματα αλλά όλοι λένε “Μην το πούμε"» ανέφερε στο Dot. της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Καλεσμένος στο Dot. της Κυριακής βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), και σχολίασε όλα όσα αμαυρώνουν τις τελευταίες μέρες τον χώρο του θεάτρου. Δε δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί και το δικό του μερίδιο ευθύνης, μιας και -όπως χαρακτηριστικά είπε- γνώριζε πράγματα και σιωπούσε. Η κατάσταση αυτή του προκαλεί θλίψη και ανέφερε πως οι άνθρωποι που καταγγέλονται θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και στον εαυτό τους και στα θύματα.

«Η σιωπή είναι σ’ όλη την κοινωνία. Κάποια γεγονότα τα ήξερα αλλά έλεγα “Μην το πεις” . Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στα καμαρίνια συζητούνται πράγματα αλλά όλοι λένε “Μη το πούμε, μη χάσουμε τη δουλειά μας”». Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τόνισε πως ο φόβος πια υποχωρεί και η σιωπή σπάει, μετά και την προτροπή της προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τον τον ρόλο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και την στήριξη που προσφέρει στους ηθοποιούς. “Το σωματείο μπορεί να βοηθήσει τους ηθοποιούς ψυχικά και να τους καθοδηγήσει νομικά. Το πειθαρχικό είναι ένα θεσμικό όργανο που έχει μεγάλη δύναμη και θα αποφασίσει για τις καταγγελίες”, είπε.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στο ΣΕΗ είναι πολλές και ,σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, πολλά είναι και τα περιστατικά που δεν καταγγέλονται. «Είναι πολλές κοπέλες ηθοποιοί που έχουν υποστεί το ίδιο, δεν είναι ευρέως γνωστές, και δεν το λένε για να μη νομίζει κάποιος ότι το κάνουν για να γίνουν γνωστές», ενώ τόνισε πως «Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους, θα τρίξουν καρέκλες».