Τα χειρότερα λάθη στο σύγχρονο φλερτ (και πώς να τα αποφύγετε)

Να, λοιπόν, γιατί στραβώνει το πράγμα από το πρώτο κιόλας ραντεβού...

Τόσα άρθρα στο Διαδίκτυο, τόσες συμβουλές για το τι να μην κάνεις στο πρώτο ραντεβού και καταστρέφεις το φλερτ του με το “καλησπέρα σας”, κι όμως, τα βασικά ακόμη να τα μάθουμε. Γιατί στη σύγχρονη ζωή το φλερτ έχει εξελιχθεί, οι ταχύτητες είναι διαφορετικές και υπαγορεύουν τον τροπο με τον οποίο και εμείς, αλλά και οι άλλοι θα αποφασίσουν γι’ αυτό που συμβαίνει (και αν υπάρχει περιθώριο εξέλιξης) μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες!

Οπότε, να μερικά από τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε πολύ σχολαστικά, που θα ‘λεγε και η διαφήμιση!

  1. Υπερβολική οικειότητα – υπερβολική απόσταση: η ζωή δεν είναι άσπρο – μαύρο. Είναι γεμάτη γκρίζες ζώνες μέσα από τις οποίες πρέπει να μάθουμε να ελισσόμαστε με χάρη και ταχύτητα. Οπότε όσο κι αν πιστεύουμε ότι “είναι σα να γνωριζόμαστε από πάντα” με τον άλλο, καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικά οικείοι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στεκόμαστε σαν τις παγοκολώνες. Υπάρχει μέση οδός και ναι θέλει προσπάθεια, αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή πάνω στην οποία θα περπατήσουμε πιο εύκολα.
  2. Όχι στο “too much information”. Δεν αποκαλύπτουμε τα πάντα για τη ζωή μας στο πρώτο ραντεβού. Δεν είναι μόνο ότι ο άλλος θα αισθανθεί κάπως περίεργα να γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες για τη ζωή μας, δεν είναι ότι μπορεί να το μετανιώσουμε για μια σειρά από λόγους: είναι ότι χάνεται το σασπένς. Σκεφτείτε το ραντεβού σας σαν πιλότο από την αγαπημένη σας σειρά. Δεν θέλετε να ξέρετε το τέλος από το πρώτο επεισόδιο!
  3. Μην βιαστείτε να θέσετε όρια, κανόνες και απαγορεύσεις, μιλώντας ακατάπαυστα για το τι δεν σας αρέσει. Αρκεί ένα νεύμα ή μια χειρονομία ή έστω μια ευγενική παρατήρηση και ένα “αντίο” αν όντως συμβεί κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε. Το να εμφανιζόμαστε αμυντικοί πριν ο άλλος προλάβει να ανοίξει το στόμα του, μαρτυρά πως δεν είμαστε έτοιμοι για καινούριες γνωριμίες, οπότε γιατί βγαίνουμε; Όλοι έχουμε καεί σε προηγούμενες σχέσεις, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στο πρώτο κιόλας ραντεβού με μία νέα γνωριμία, εκτός κι αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά ουσιώδες που πρέπει να οριοθετηθεί από την πρώτη στιγμή.
  4. Μην καρφωθείς ότι έχεις ψάξει όλες τις σελίδες του άλλου στα social media και κυρίως μη ζητήσεις κι αναφορά για κάτι που είδες και δεν σου άρεσε. Όσο κι αν είναι κοινό μυστικό ότι πλέον όλοι ψάχνουμε το who is who του άλλου, εξακολουθεί το stalking όχι απλώς να μην είναι ευγενικό, αλλά να δημιουργεί και έναν κάποιο φόβο. Αν όλα πάνε καλά, χρόνος θα υπάρξει για να ρωτήσεις τι συνέβαινε σε εκείνη τη φωτογραφία με εκείνη την πανέμορφη γυναίκα ή το αινιγματικό αγόρι που κάπως σε “τσίγκλησε” όταν την πρωτοείδες.