Ποιος γράφει τις Άγριες Μέλισσες

Όταν ξεκίνησε η σειρά Άγριες Μέλισσες, πολλοί ήταν αυτοί που αναζήτησαν το βιβλίο στο οποίο βασιζόταν το story. Μάταια όμως, γιατί οι Άγριες Μέλισσες δεν βασίζονται σε βιβλίο. Είναι καθαρά προϊόν τηλεοπτικής μυθοπλασίας.

Δημιουργός της σειράς είναι η Μελίνα Τσαμπάνη, μόλις 43 χρονών, που αν και περιζήτητη από τα Μέσα λόγω της τεράστιας επιτυχίας της σειράς, δεν δίνει καμία συνέντευξη.  Λίγα πράγματα που μπορείς να μάθει γι’ αυτήν είναι:

  • Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976.
  • Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και Filmmaking Studies στο UWCN .
  • Έχει συμμετάσχει ως  σεναριογράφος στη σειρά  7 Θανάσιμες Πεθερές (έχει γράψει την Πόντια Πεθερά) , και στις καθημερινές σειρές του ANT1  Δικαίωση και Επιστροφή.
  • Η πρώτη της σεναριακή ιδέα είναι ουσιαστικά οι Άγριες Μέλισσες που συν-δημιούργησε με τον συνεργάτη και σύζυγό της Πέτρο Καλκοβάλη.
  • Πώς γράφεται η σειρά; Με εντατική καθημερινή δουλειά που δεν υπερβαίνει τις 6 ώρες, γιατί τόσο θεωρεί η ίδια ότι είναι ο παραγωγικός χρόνος.
  • Η Μελίνα Τσαμπάνη δημιουργεί την πλοκή, ενώ μια ομάδα σεναριογράφων (οι πολύ έμπειροι Θωμάς Τσαμπάνης, Βάσια Καρυτινού και Βαγγέλης Νάσης ) γράφουν τους διαλόγους. Όπως έχει πει η ίδια, η αρχική της σκέψη ήταν μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στα πρότυπα των western. Τελικά όμως το κανάλι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ιδέα σε καθημερινή σειρά, ρισκάροντας στο διαφορετικό. Και όπως αποδείχτηκε, με την απόφαση αυτή χτύπησαν φλέβα χρυσού, καθώς οι Άγριες Μέλισσες είναι  το πιο πετυχημένο εμπορικό προϊόν της χρονιάς